Ishockey

Allerede scoret mer enn de to siste sesongene til sammen: – Han bør på landslaget

Thomas Olsen åpnet scoringsballet for Vålerenga mot Stjernen, og har med det flere mål enn de to siste sesongene til sammen. Trener Fredrik Anderssson mener Olsen nå bør få sjansen på landslaget.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Thomas Olsen har vært i Vålerenga hele livet, og etter en god 2019/2020-sesong har det buttet litt mer. Derfor er det ekstra deilig for løperen at det i år har løsnet skikkelig igjen. Torsdagens mål mot Stjernen var hans 15. for sesongen, mens han totalt de to siste sesongene scoret 12 mål til sammen.

– Det har vært litt stang inn for meg denne sesongen, og det gir selvsagt selvtillit. Når du kommer inn i den flyten så baller det ofte på seg, og når jeg også får så mye tillit av Fredrik er det bare å kjøre på egentlig. Jeg spiller i en god rekke med Mathis (Olimb) og (Martin) Røymark, så tilliten fra treneren og egen selvtillit er nok den største forskjellen, forteller Olsen til Dagsavisen.

Håper på landslaget

27-åringen sier at han nå er inne i en flytsone, som han håper skal ta han hele veien til landslaget.

– Det er litt symptomatisk når du har stang inn som jeg har hatt så langt i år. Da får du styrt puckene i mål, du får mål på de skuddene som treffer deg og går inn og får marginene med deg. Sånn er det også motsatt vei, hvis du ikke er i flytsonen går alt stang ut. Drømmen er selvsagt å bli tatt ut på landslaget, så jeg må bare fortsette og utnytte den flytsonen nå, så håper jeg å bli tatt ut neste gang det er landslagspause, sier han.

Det synes trener Fredrik Andersson at Olsen har fortjent.

– Når det gjelder Thomas’ sesong, ser man virkelig hva selvtillit gjør for en spiller. Han spiller bra med gode spillere, og driver på mål og har et godt skudd som han gjerne kan utnytte seg av enda bedre. Jeg er veldig glad på Thomas’ vegne, og fortsetter han som det her bør han være aktuell for landslaget snart, sier Andersson.

– Sånne scener skal vi ikke ha

Mot Stjernen var Olsen på pletten allerede etter knappe fire minutter, da lagene endelig fikk spille hockey igjen etter den ekstra halvtimen som gikk da Stjernen-fansen utløste brannalarmen. 1-0-målet hans satte tonen for VIF.

– For vår del var det veldig viktig at vi scoret så tidlig. Vi har nemlig startet litt svakt for ofte, og har pratet mye om at vi må gå hardere ut og sikre oss den viktige 1-0-ledelsen som ofte setter standarden i kampen. Det klarte vi i dag, etter en ikke veldig optimal start på kampen, men da var det dessto viktigere at vi tok ledelsen og fikk kampen inn i vårt spor, forteller Olsen.

Både VIFs første målscorer, og trener Andersson tar omstarten med ro, selv om de helst ville vært den foruten.

– Jeg synes jo det første byttet vårt de 15 sekundene vi fikk spille var det beste vi presterte hele kampen, så det var selvsagt frustrerende at vi måtte gå av etter en så god åpning, sier svensken og ler før han fortsetter:

– Det er klart at det ødelegger, og tapper laget for energi. Det er vanskelig å få opp igjen den energien, og ekstra kjedelig også for publikum som kommer hit for å se hockey. Sånne scener skal vi ikke ha her inne, og jeg håper at vi slipper å se det igjen, sier VIF-treneren.