Ishockey

VIF sterkest i byderbyet mot Manglerud Star

(Vålerenga - Manglerud Star 5-2). Bortelaget gjorde et godt forsøk på å hente opp VIF, men to sekunder før slutt kunne Mathis Olimb sette pucken i tomt bur.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Vålerenga scoret de fire første målene i derbyet og da så jo dette veldig kjørt ut. Men to reduseringer av Manglerud Star ga nytt liv i kampen. MS presset på for den tredje reduseringen, men da sto VIF-keeper Tobias Breivold i veien.

I sluttminuttene tok Manglerud Star ut keeper i powerplay slik at de hadde to mann flere på isen. Men VIF-forsvaret lå kompakt og tettet alle hull foran sin egen keeper.

Det ble som vanlig mange kaotiske situasjoner på Jordal.

Ett sekund før slutt kom Mathis Olimb rett fra utvisningsboksen, fikk kontringspasningen fra Sebastian Johansen, og kunne upresset sette pucken i tomt bur.

Tommi Taimi ga hjemmelaget ledelsen 1-0. Pontus Finstad og Thomas Olsen økte til 2-0 og 3-0. Sistnevnte med sesongens trettende, og sin femte i løpet av de fire siste.

MS slo tilbake

Kaptein Martin Røymark økte til 4-0 i midtperioden, og på dette tidspunktet så Manglerud Star sjanseløse ut.

Men på tampen av midtperioden våknet plutselig gjestene fra øst. Først reduserte Darien Craighead til 4-1. Dette var kanadierens første mål, etter fem målløse kamper. Craighead ledet tidligere i sesongen poengligaen i eliteserien, men har hatt en bråstopp i produksjonen den siste måneden.

Med femti sekunder igjen av andre periode kom det nok en redusering fra MS. Denne gangen var det Theodor Freider Hamm som var sist på pucken, etter flott forarbeid. Den tidligere VIF-junioren scoret med det sitt første mål i seniorhockey, og krympet ledelsen til VIF til to mål, før den tredje perioden.

Darien Craighead setter inn Manglerud Stars første redusering på Jordal.

Traff tverrliggeren

I tredje periode kom imidlertid aldri Manglerud Star nærmere enn Parker Bowles sin avslutning i tverrliggeren. I sluttminuttene pådro Mathias Olimb seg en tominutter, men til tross for at MS tok ut målvakten, og spilte med to mann mer, klarte de ikke å sette inn en ny redusering.

I stedet for kom Mathis Olimb ut av utvisningsboksen i det VIF hadde tilrevet seg pucken, og fastsatte sluttresultatet til 5-2, med tredjeperiodens eneste scoring, i åpen kasse.

Manglerud Star møter Grüner lørdag mens Vålerenga skal opp mot Frisk Asker på borteis.

---

Eliteserien ishockey torsdag:

Vålerenga – Manglerud Star 5-2 (3-0, 1-2, 1-0)

Jordal Amfi: 1897 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (5.36) Tommi Taimi (Sander Thoresen, Christoffer Karl Törngren), 2-0 (12.30) Pontus Finstad (Taimi, Stefan Espeland), 3-0 (17.18) Thomas Olsen (Rasmus Ahlholm, Taimi).

2. periode: 4-0 (24.14) Martin Røymark (Olsen, Mathis Olimb), 4-1 (36.37) Darien Craighead (Steffen Thoresen, Oscar Emil Bejmo), 4-2 (39.10) Theodor Freidher Hamm (Parker Bowles, Bejmo).

3. periode: 5-2 (59.59) Olimb (Sebastian Johansen).

Utvisninger: Vålerenga 6 x 2 min., Manglerud Star 3 x 2 min.