Ishockey

Grüner utnyttet ikke Marshall-hjelpen – tapte etter heroisk innsats mot Oilers

(Grüner – Stavanger Oilers 0-1) I Grünerhallen leverte Grüner en veldig god prestasjon da Stavanger Oilers kom på besøk. Til tross for en heroisk innsats og en Lindon Marshall i kjempeform, ble det nok et knepent tap for Løkkas hockeyhelter.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): Etter de åtte første seriekampene er Grüner det eneste laget som både er uten seier, men også uten poeng. Med 6-40 i målforskjell er det også tydelig å se at laget ikke er helt der man var på Løkka forrige sesong, og det var vel de færreste som trodde at den første seieren skulle komme i torsdagens oppgjør mot Stavanger Oilers i Grünerhallen.

Ikke uventet var det gjestene fra Stavanger som tok kommandoen og presset på for scoring fra start. Tommy Kristiansen fikk en stor mulighet etter drøye fem minutter spilt etter at Oilers vant en dropp og Martin Lefebvre fikk lagt pucken ut til Oilers-forwarden. Linden Marshall fikk først reddet, og kastet seg over pucken med tre Oilers-spillere stormende inn på returen.

Halvannet minutt senere var Ludvig Hoff nære på å sende gjestene i ledelsen etter at Christoffer Karlsen hadde prøvd å finte ut et par Grüner-forsvarere. Pucken ble liggende, før Hoff plukket den opp og sendte den mot målet, men den sneiet stolpen på vei ut. Etter åtte minutter skulle Oilers-trykket bli belønnet, da Thomas Berg-Paulsen åpnet scoringsballet med et kontant skudd fra langt ute.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Oilers i oppskriftsmessig ledelse

Målet kom etter en lang puck inn bak Grüner-målet der Anders Tangen Henriksen presset dagens bursdagsbarn Julius Kvandal slik at han ikke fikk pucken unna. I stedet spratt den til Dan Kissel, som sendte den ut til Berg-Paulsen som smalt til på direkten, og styrte skuddet ned i hjørnet. Et kontant og rapt skudd fra Oilers-løperen.

Mattias Brenne Halvorsen kom til det første som minnet om en mulighet for vertene, da han kom til skudd etter at en pasning ble slått i en Oilers-spillende og ble liggende. Halvorsen var raskest til å reagere, men skuddet var ikke veldig problematisk for Henrik Holm i Oilers-buret. I stedet kom det flere store muligheter andre veien, men som Lindon Marshall klarte å avverge.

Gjestene var flinke til å sette trykk på Grüner, komme seg til skudd og skape trafikk foran mål. I tillegg stupte Tommy Kristiansen og Greg Mauldin inn på det som var av returer, slik at det ble en stri tørn for vertene å forsvare seg. Fem minutter før slutt kunne Berg-Paulsen blitt tomålsscorer da han fikk en pasning på backhand fra en lagkamerat ved droppsonen og plutselig var helt alene. Alene med Marshall, skjøt han på Grüner-keeperen, slik at pucken gikk over og utenfor.

Grüner litt mer med i midtperioden

Grüner fikk spilt det siste minuttet av perioden i overtall, da Andreas Klavestad fikk kampens første tominutter for en tripping. Jussi Tammela fikk lagt an til skudd, og Grüners Karl Henrik Olovsson var nære på å få en god mulighet til å styre pucken i mål, men Oilers fikk avverget. Dermed ebbet perioden ut med 1-0-ledelse til Oilers, og ett minutt igjen av Grüners overtallsspill.

Det ekstra minuttet med overtallsspill som Grüner startet midtperioden med klarte de ikke å utnytte til å skape noen sjanser, men starten på midtperioden var hakket jevnere enn det var i den første. Oilers hadde fortsatt mye puck, men Grüner klarte å demme opp litt bedre slik at Oilers ikke fikk de lange periodene med puck inne i Grüners sone. Som var tilfellet i den første perioden.

Da vi rundet halvveis i perioden fikk Oilers sitt første overtall for kampen, men Grüner imponerte stort i undertall. Tim Robin Johnsgård klarte sågar å snappe pucken fra André Strandborg, slik at Tobias Skuterud kom alene med Oilers-keeper Henrik Holm. Gjestenes keeper reddet det første forsøket, og var også på pletten da Johnsgård var først på returen. Grüner var farligst i Oilers første overtall.

Tobias Skuterud og Grüner hadde sine sjanser hjemme mot Oilers, men gjestenes keeper Henrik Holm sto i veien for det meste.

Spilte seg inn i kampen

De positive taktene for Grüner fortsatte, da hjemmelaget faktisk klarte å sette litt trykk på Oilers utover i den andre perioden. De helt åpenbare kjempesjansene uteble, men vertene fikk stadig flere skudd og etablert mer spill i Oilers’ sone. Fem minutter før periodens slutt fikk Grüner nok en mulighet i overtall, men heller ikke i dette overtallet ble det scoring, og dermed har Grüner fortsatt bare scoret i ett eneste overtall så langt denne sesongen.

Mot slutten av perioden tok Oilers litt mer over igjen, og Daniel Rokseth prøvde å grave inn et mål halvannet minutt før slutt, men Marshall og Grüner-forsvaret sto bra i veien for kassa. Med 15 sekunder igjen på klokka fikk Dan Kissel en strålende mulighet til å øke ledelsen, da Oilers kom to mot én og Berg-Paulsen spilte Kissel på bakerste stolpe. Skuddet gikk via en Grüner-kølle og utenfor.

Det gjorde at Grüner fikk muligheten til å gå rett i angrep, og kun ti sekunder senere løsnet Jussi Tammela skudd som snek seg utenfor. Etter en meget oppløftende periode fra Grüners del, gikk lagene igjen til garderoben på stillingen fortsatt bare 0-1 til Oilers.

Marshall med flere kjemperedninger

Oilers satte litt mer press på ut fra start av den tredje perioden, men Grüner fikk flere store muligheter til å utlignet etter rundt fire minutters spill. Først var det Tammala som kom seg til skudd, som Holm måtte redde. På returen var Carnbäck, men oppofrende forsvarsspill fra Stavanger-laget hindret baklengs, før Charlie Björlin skjøt utenfor rett etter.

Under et minutt senere kom det så en kjempemulighet motsatt vei, der Grüners Lindon Marshall måtte plukke fram en kjemperedning for å holde vertene inne i kampen. Ludvig Hoff fikk pucken bak mål, og sendte den over på motsatt stolpe der kampens eneste målscorer Berg-Paulsen dukket opp. Kun et tigersprang over til riktig side av Marshall hindret ny scoring fra Berg-Paulsen.

Samme Marshall måtte i aksjon igjen like etter, da Oilers’ Colton Beck plutselig fikk stå helt alene foran mål og dundre løs, men Marshall var fint ute og avverget det skuddet. Vertenes keeper var igjen på pletten da Klavestad sendte pucken inn foran Grüner-målet til Christoffer Karlsen, men også ved dette tilfellet var Marshall på jobb i en periode av kampen der Oilers trykket på for sitt andre mål.

Heroisk undertallsspill fra Grüner

Inne i de siste ti minuttene ble det plutselig utvisningsbonanza, der begge lag fikk flere spillere utvist. Det førte både til fire mot fire, og til slutt nesten halvannet minutt i 5 mot 3 i favør Stavanger Oilers, men Lindon Marshall var strålende i den tredje perioden og reddet det som kom av skudd. Dermed klarte Grüner å ri av stormen som kom etter flere utvisninger på kort tid.

Der Marshall var veldig mye i aksjon bakerst, var det stort sett Jussi Tammala som fikk de største mulighetene for vertene. Så også tre minutter før slutt, da en fin pasning fra Kevin Berg gjorde at Tammala kom seg alene med keeper Henrik Holm. Men igjen viste Holm hvorfor han har vært en av Fjordkraftligaens beste keepere i en årrekke, før Skuterud kom seg til skudd halvannet minutt før slutt som gikk like utenfor.

Etter det skuddet, tok Grüner timeout og tok ut keeper Marshall for å satse alt på å få den forløsende scoringen. Trener Morten Elverud tegnet og forklarte, men det ble litt mye rot og ingen ordentlige muligheter på tampen for Grüner. Dermed endte det med nok et knepent tap for Grüner, som hevet seg kraftig de to siste periodene.