Ishockey

VIF inviterte til fest – og innfridde: – Deilig å vinne en skikkelig krigekamp

(Vålerenga - Storhamar 2-1 e.f.) Vålerenga inviterte til helaften med både hockey- og fotballkamp lørdag. Hockeygutta innfridde med seier 2-1 over Storhamar 30 sekunder ut i spilleforlegningen foran et fullstappet Jordal Amfi.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Rammen var perfekt i Vålerengas storstue lørdag. Klokken 14.00 var det duket for storoppgjør for hockeylaget mot Storhamar, mens fotballgutta møtte Strømsgodset klokken 17.

En helaften for de som er glade i Vålerenga, med andre ord. Og de som har et blått hjerte fikk en drømmestart på lørdagen, selv om de måtte vente lenge i det som var en nervepirrende og spennende kamp.

For etter at det hadde blitt spilt 60 minutter på Jordal Amfi, var stillingen 1–1. Det sto faktisk 0–0 fram til det var spilt 40 minutter og 26 sekunder, da Mathis Olimb sendte hjemmelaget i føringen i overtall. Det skjedde etter at Patrick Thoresen hadde bommet på straffe for Storhamar tidlig i kampen.

Olimb selv dro et par kroppsfinter før han kom seg inn i Storhamar sin sone. VIFs nummer 44 slapp til Tobias Lindström, som dro med seg pucken helt til Storhamar-målet, før han prøvde å finne Olimb. Pasningen ble brutt, men pucken lå fri og danset på linja i et lite sekund. Så dro Olimb fram kølla og fikk kriget pucken i mål.

Ledelsen sto seg i drøye fem minutter, da Martin Rønnild utlignet til 1–1 etter å ha styrt pucken opp i nettaket fra kloss hold. Storhamar spilte med en mann mindre i to perioder utover i den tredje perioden, men VIF klarte ikke å omsette overtallsspillet til scoring. Dermed endte det 1–1 og med spilleforlegning.

Kjempescoring avgjorde

VIF tok initiativet i forlegningen og vant droppen, og 30 sekunder senere var kampen avgjort. Martin Røymark vant pucken fra Patrick Thoresen og hadde hovmesterblikk da han fant Tommi Taimi, som plutselig var helt alene med keeper. Finnen var iskald, ventet ut keeper og la pucken lekkert i mål. Han sendte et fullstappet Jordal til himmels.

– Det kjentes veldig bra, det var en deilig seier. Det er veldig viktig å vinne sånne type kamper – viktig for gruppa og for tabellposisjonen vår. Og ikke minst viser vi oss selv at vi kan slå de beste lagene på dager der vi ikke er helt på topp, sier trener Fredrik Andersson.

– Vi spiller bra, står bra opp mot dem og vinner nærkampene som vi skulle. Jeg er utrolig stolt over laget, sier han videre.

vif

– Kjente på at det var uavgjort hele kampen

Også kaptein Martin Røymark, som noterte seg for en målgivende pasning på det avgjørende målet, var tilfreds etter seieren.

– Det var en utrolig deilig seier. Vi inviterte til fest, så det var deilig å gi publikum valuta for penga. Det var ikke noe finspill av en kamp, men en skikkelig krigekamp med to godt voksne lag som er gode. Og det var deilig å vinne skikkelig krigekamp, sier han.

– Det ble mange kamper i kampen. I tillegg blir man litt preget av at det er uavgjort nesten hele kampen. Vi ledet vel i fire minutter, men utenom det var det likt og en skikkelig stillingskrig. Man har i bakhodet at man blir knallhardt straffet om man går seg bort. Det var rett og slett utrolig deilig å dra i land seieren.

Sterke bakover

Den solide seieren kom etter godt forsvars- og målvaktspill hos Vålerenga. Det var veldig sterkt å bare slippe inn ett mål mot laget som har scoret flest mål så langt denne sesongen og som har tre spillere som har scoret 29 av 30 mål for laget før lørdagens kamp. Ingen av de tre kom på scoringslisten lørdag.

– Jeg var ikke klar over at det (at de tre ikke scoret). Det var sterkt av oss, men vi var jo selvfølgelig litt ekstra oppmerksomme på de tre (Salsten, Thoresen og Berglund). Samtidig bommet Thoresen på straffe og de hadde flere store muligheter, så vi kunne fint sluppet inn mål og tapt. Men vi viser styrke og vipper kampen i vår favør. Utrolig deilig og viktig, sier Røymark, som samtidig hyller målvakten sin:

– Tobias er med og vinner kampen for oss. Han slipper inn et og har flere ekstremt bra redninger. Det er veldig kult å se. Det er vanskelig å trekke fram noen andre, for dette var en god laginnsats der vi kriger for hverandre og vinner for hverandre.

Mye av det samme er Andersson innom.

– Jeg er fornøyd med at vi var så gode defensivt og holdt de tre unna mål. Alle bidrar hele tiden, så det er et kvalitetstegn. Vi slipper til litt for mange sjanser, men Tobias er et stort bidrag til at vi vinner og står en kjempekamp. I tillegg tar Olimb mye ansvar og scorer et fint mål. Han var sjef utpå isen i dag, sier svensken.

Det ble tøffe dueller på mange nivåer mellom Vålerenga og Storhamar på Jordal lørdag.

Nummer to etter åtte runder

Fasit etter åtte kamper for Fredrik Andersson og co. er da fem seirer (fire etter ordinær tid, samt lørdagens etter spilleforlegning) og tre tap (to etter ordinær tid, samt en etter straffer). VIF har 15 poeng på de åtte kampene og ligger tre poeng bak serieleder Frisk Asker, som står med 18 poeng på sju kamper.

– Det har vært en helt OK seriestart. Vi startet dårlig, men vi er i en prosess med vårt nye spillsystem. Det er mye nytt som må settes og ting kommer til å ta tid. Vi blir bedre og bedre, så jeg er utrolig fornøyd med at vi ligger på 2.plas. Samtidig vet vi alle at det fortsatt er mye å spille for. Vi må møte opp hver dag for å kunne fortsette å kjempe i teten, sier han og legger til:

– Det som også bra er at det er mye å hente for vår del, også når vi vinner. Vi er nummer to, men har fortsatt mye vi må forbedre. Det er en god følelse for meg som trener.

Røymark sier:

– Når man ikke leder er man aldri helt fornøyd, men det er godkjent etter åtte kamper. Det er et par kamper vi har tapt fullt fortjent, og det er mye ting å rette på fortsatt. Mot Sparta og Frisk var vi ikke helt der vi skal være. Vi må klare å komme oss opp på nivå i de vi taper. Det blir viktig å jobbe med fremover.

Neste kamp for Vålerenga er borte mot Manglerud Star torsdag.

– Det blir gøy og spennende å se hvordan gutta reagerer etter denne seieren over Storhamar. MS er et bra lag som blant annet har slått Storhamar, så det blir ikke noe kasteball. Nå fikk vi en utladning mot Storhamar, fri søndag også skal vi ha tre dager der vi må trene bra. Det er noe vi må klare å håndtere – å komme fra en bra kamp og fortsette å bygge på det til neste, avslutter Andersson.

---

KAMPFAKTA

Fjordkraft-ligaen (eliteserien) menn lørdag:

Vålerenga – Storhamar 2-1 e.f. (0-0, 0-0, 1-1, 1-0).

Jordal Amfi: 4809 tilskuere.

3. periode: 1-0 Mathis Olimb 0,26 (Magnus Brekke Henriksen, Tobias Lindström), 1-1 Martin Rønnild 6,07 (Simen Edvardsen, Adrian Saxrud Danielsen).

4. periode: 2-1 Tommi Taimi (Mathis Olimb, Martin Røymark) 0,33.

Utvisninger: VIF 3x2 min, Storhamer 6x2 min.

Senere kampstart: Stavanger – Manglerud Star (18.00), Frisk Asker – Sparta (18.30).

Spilles søndag: Lillehammer – Grüner.

---