Ishockey

Seks målscorere da Vålerenga herjet med Grüner: – Deilig at vi møter opp på jobb

(Grüner - Vålerenga 0-7). Vålerenga har virkelig fått sving på sakene etter en tung serieåpning. Torsdag vant de sin tredje på rad da Grüner ble ydmyket på egen is. Det endte 7-0 til VIF i det som var en sterk lagprestasjon av de hvitkledde gjestene.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): For etter at VIF tapte de to første seriekampene mot Frisk Asker (3-6) og Stjernen (2-3 etter straffer), har trener Fredrik Andersson fått se laget sitt i tur og orden slå Lillehammer (5-2), Stavanger Oilers (4-1) og nå Grüner (7-0).

Torsdagens kamp var preget av et effektivt Vålerenga-lag og at seks spillere tegnet seg på scoringslista. Kun Thomas Olsen scoret to ganger for gjestene. Utenom det noterte Martin Røymark, 16-åringen Stian Solberg, Didrik Svendsen, Stefan Espeland og Tommi Taimi seg for scoringer. Mark Auk hadde tre målgivende, mens Mika Partanen faktisk ikke hadde et eneste målpoeng!

– Det var en veldig bra kamp av oss. Vi klarer å holde fokus gjennom hele kampen, som jeg er fornøyd med. Det er ikke så enkelt å komme hit og vinne sånne kamper når man er så store favoritter som vi var, men vi leverer og spiller bra, sier trener Fredrik Andersson til Dagsavisen etter kampen.

– Det var en solid seier. Vi har full kontroll hele kampen. Det er gøy å se at det blir litt mål, og at vi ikke slipper inn mål. Seks forskjellige målscorere er veldig bra. Vi er avhengige av at flere produserer poeng. Det er veldig bra at flere melder seg på, sier kampens eneste tomålsscorer i Olsen.

– Vi holdt fokus i hele kampen og gjennomfører en veldig god match. Vi gjør det vi har blitt enige om, vi spiller som vi skal og pucken går. Vi følger retningslinjene vi har prata om. Det er derfor det ser bra ut. Det er deilig at vi møter opp på jobb, alle sammen, sier kaptein Martin Røymark.

Det ble en god dag på isen for Christoffer Törngren og lagkameratene i Vålerenga.

To poeng bak serielederen

Den tredje seieren på rad gjør at Vålerenga fortsatt ligger på 2. plass i Fjordkraft-ligaen etter fem kamper. Laget fra Valle Hovin står nå med ti poeng, men opp til serieleder Frisk, som tapte 0-2 for Oilers, er det bare to poeng. Det er godt nytt for VIF.

– Vi har spilt bedre i det siste og kjenner at ting flyter bedre nå. Det er veldig deilig med tre seirer på rad. Jeg føler at spesielt kampen Lillehammer (5-2) var viktig for oss. Da fikk vi skikkelig troen på det. Vi startet svakt og hadde ikke toppformen helt inne da. Vi hadde kanskje trent litt for hardt litt for lenge, men nå ser vi piggere og sterkere ut, sier Andersson.

– Ja, det er ingen tvil om at formen er god nå. Selv om vi tapte de første to kampene var det jo mye bra der og. Vi kunne fort ha vunnet de. Jeg tror forskjellen fra de første kontra de tre siste er at vi har klart å gjennomføre de tre siste bedre over tre perioder. Det er det som gjør at vi står med tre på rad, sier kaptein Martin Røymark.

– Det er gledelig å se oss i toppen av tabellen. Det er jo målet vårt. Vi er inne i en bra flyt, så vi må bare fortsette det spillet vi har. Så får vi håpe at vi kan klare å ta over tabelltoppen etter hvert. Jeg synes vi er veldig solide over hele banen nå. Forsvarsspillet sitter bra og vi er gode i angrep. Vi holder oss til spillesystemet vårt, som fungerer. Alle forholder seg til det og gjør jobben, sier Olsen.

Nøkkelperiode på 19 sekunder

Torsdag ble grunnlaget for storseieren lagt over en 19 sekunders periode på tampen av 1. periode. De ledet 1-0 etter scoring av Solberg etter åtte minutter etter et herlig soloraid fra egen boks fra 16-åringen. Solberg tok pucken foran egen keeper, dro av tre svartkledde og la pucken opp i nettaket til 1-0.

Så satte Thomas Olsen inn 2-0 etter 18.44 på kampuret. VIF vant pucken i Grüners sone og Mark Auk fant Olsen på én meter. Han pirket inn Vålerengas andre. Det så ut som om pucken traff skøyta til Olsen, men dommerne dømte mål.

– Den treffer skøyta og går i mål, men regelen er at om man holder skøyta i isen og blir truffet, skal det være mål. Jeg var litt usikker på om det ble mål, men det var bra den ble godkjent, sier Olsen.

Og 19 sekunder senere hadde Stefan Espeland satt inn 3-0 til de hvitkledde med et skudd fra blålinja som snek seg i mål. Dermed gikk de til pause på 3-0, etter at det lenge så ut til å stå 1-0.

– Den perioden der var veldig viktig for oss, ja. Det er en nøkkelsekvens for oss for at vi vinner. Da vi gikk opp til 3-0 kjentes det trygt. Da så jeg også at vi var roligere i spillet vårt i de to siste periodene. Grüner måtte fram og angripe, som gjorde at vi fikk flere sjanser, sier Andersson.

– Det er klart det er viktig når man får uttelling og scorer to kjappe, som med de to målene. Da fikk vi roet ned spillet litt resten av kampen, sier Røymark.

Utklassing i 2. periode

3-0 etter den første perioden ble til 6-0 etter den andre. Thomas Olsen scoret sitt andre halvtimen ut i kampen da han hamret pucken i krysset.

– Veldig bra pasning av Tommi. Det ser ut som han skal skyte, så da er det bare å lure seg inn bak. Det er et spill vi har snakket om, å finne de posisjonene ved slottet, sier Olsen.

5-0 kom fra nevnte Taimi, mens Røymark satte inn 6-0 i overtall tre minutter før den andre perioden var slutt. 7-0 kom fra Svendsen åtte minutter før full tid. Dermed endte det 7-0.

- Det er gøy at Stian og Didrik scorer mål, ikke bare de vi vet kan score. Det er viktig at vi sprer målscorerne. Og det er veldig bra at vi holder nullen. Det er en vanskelig kamp å stå for en keeper. Tobias har vist kjempeform i det siste og er en stor grunn at vi har vunnet tre på rad, sier Andersson.

– Det er vanskelig å trekke fram en spesiell i dag. Det er deilig at vi møter opp på jobb og gjør det vi skal, og at hele laget har den innstillingen der. Og at vi holder nullen er en god følelse for Tobias og for alle. Det er mye bra å ta med, sier Røymark.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Kan stå med fire seirer på første seks

Nå venter nok en kamp der Vålerenga er store favoritter. Lørdag kommer nyopprykkede Ringerike til Jordal Amfi.

– Det er en kamp som alle forventer vi skal vinne, men det kommer til å kreve en hard jobb av oss. Men med formen vår og hvordan vi spiller har vi en god sjans, sier Andersson.

– Med seier mot Ringerike vil jeg si det er en godkjent serieåpning. Fortsetter vi som nå vinner vi på lørdag, sier Røymark klokkeklart.

– Det er en godkjent åpning med eventuelt fire seirer på seks. Vi spiller bra i de to første kampene som vi taper og, men vi har blitt bedre og bedre. Med seier lørdag er vi med i toppen. Det er der vi vil være, sier Olsen.

For Grüner sin del står de fortsatt med null poeng etter torsdagens massakre. De har 4-28 i målforskjell og møter serieleder Frisk Asker borte i neste seriekamp. Den spilles søndag.

---

Kampfakta

Eliteserien ishockey menn

Grüner – Vålerenga 0-7 (0-3, 0-3, 0-1)

Grünerhallen: 311 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (8.43) Stian Solberg, 0-2 (18.44) Thomas Olsen (Mark Auk, Christoffer Karl Törngren), 0-3 (19.03) Stefan Espeland (Filip Lalande, Pontus Finstad).

2. periode: 0-4 (31.08) Olsen (Tommi Taimi, Auk), 0-5 (33.54) Taimi (Tobias Lindström, Finstad), 0-6 (37) Martin Røymark (Auk, Taimi).

3. periode: 0-7 (51.33) Didrik Nøkleby Svendsen (Törngren, Kalle Ekelund).

Utvisninger: Grüner 3 x 2 min., Vålerenga 1 x 2 min.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: