Ishockey

Manglerud Stars marerittrekke mot Sparta fortsetter: – Må knekke koden

(Manglerud Star – Sparta 2-6) Igjen ble det vrient å møte Sparta, Manglerud Stars store problem. Torsdag kveld ble det det tiende strake tapet i oppgjørene dem imellom.

MANGLERUD ISHALL (Dagsavisen): MS har starten sesongen nokså friskt og spilt jevnt med antatt bedre lag. Men i dag ble Sparta for sterke, igjen.

– Sparta er et godt lag, førsterekka deres er også landets beste, men vi sliter litt ekstra mot dem. Jeg syns vi spiller jevnt mot de aller fleste, også bedre lag, men denne Sparta-koden må vi knekke, sier kaptein Joachim Engebråten Hermansen til Dagsavisen.

Kristian Jakobsson var dødelig effektiv i overtallsspillet og puttet hat trick. MS ga dem litt for mange sjanser med unødvendige utvisninger.

– Vi tar for mange dumme utvisninger. Det må lukes bort. Sparta er kanskje det beste laget i powerplay, sier kaptein Hermansen.

I mellomperiodens siste minutt reduserte de grønne til 1-2 og la rammeverket for en spennende sisteperiode. Dessverre puttet Sparta igjen med sju sekunder igjen på klokka og det satte en stopper for MS’ poenghåp. Jakobsson traff krysset igjen tidlig i den siste perioden og drepte spenningen. Emil Bejmo reduserte på ny med seks minutter igjen å spille, men det hjalp lite da Sparta svarte i samme minutt. Dagens to Manglerud-scoringer ble altså fulgt opp med baklengsmål like etter.

– Det er helt avgjørende. Både på 1-3 og 2-5 blir momentumet vårt ødelagt og det svinger tilbake i deres favør. Det dreper matchen, sier Hermansen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Viste fram det tunge skuddet

Det var gjestene fra Østfold som tok kommandoen og kjørte kampen i store deler av første periode. Etter en unødvendig tominutter for Emil Bejlo tok Sparta ledelsen i deres første overtallsspill. Poengkongen Kristian Jakobsson dundret pucken rett opp i nettaket.

Det grønne hjemmelaget slurvet med feilpasninger og mistet pucken på vei fremover. Det eneste overtallsspillet i perioden var også et eneste langt kaos. Sparta kom til et par store muligheter mot slutten av perioden, men MS slapp unna.

– Vi er ikke i nærheten i førsteperiode. Vi taper skuddstatistikken klart og det er altfor mange personlige feil og slurving i laget. Vi møter nesten ikke opp til kampen. Vi må være på tærne fra første dropp, sier Hermansen om førsteperiode.

MS frempå

Som i de siste kampene hevet Manglerud seg i mellomperioden. Skuddstatistikken ble vunnet etter å ha notert seg for fattige tre i førsteperiode. Darien Craighead og Parker Bowles hadde begge store muligheter på frie skudd rett foran mål, men bortelagets keeper Tobias Normann ble skutt god. Det meste gikk rett i kroppen hans.

Og da et MS i angrep ikke var raske nok i backtrackingen utnyttet gjestene det til det fulle. De kom to mot en, Lars Lundberg serverte Niklas Roest foran mål og Sparta doblet ledelsen.

Sparta var også disiplinerte og gikk ikke på mange utvisninger, men det ble en i periodens siste to minutter og det var akkurat det MS trengte. Laget har tatt steg i overtall og viste kjapt i dette hva de kan finne på. I tillegg var skuddet mye mer presist denne gangen. Emil Frøshaug fant krysset fra blålinja.

– Vi får mulighetene til å ta dem igjen og da reduseringen sitter er vi nødt til å være sjukere i hodet for å ta med oss et 1-2-resultat inn i siste pause, sier Hermansen.

Joachim Engebråten Hermansen erkjenner et nytt tap i Garasjen.

Kalddusjen før siste pause

Reduseringen kom på et beleilig tidspunkt for MS som med 1-2 inn i siste pause ville hatt en ekstra energi. Dessverre rakk Sparta å svare da de ble fulltallige etter reduseringen. Igjen var det Kristian Jakobsson som traff nettet fra tre meter. Da sto det 39:53 på klokka. En gjeng med fornyet tro ble dermed sendt i garderoben med noe å tenke på.

Bare tre minutter ut i sisteperioden ble kampen punktert. Igjen ble MS straffet knallhardt i undertall. Sparta kombinerte med raske pasninger, det åpnet seg skuddvinkel for Jakobsson som virkelig hadde stilt inn siktet i kveld. Rett opp i lengste kryss. Han ble naturligvis banens beste i kveld.

Kjappe baklengs

Etter det tok Sparta lite risiko fremover i banen, men klarte ikke å forhindre en ny redusering. Den kom litt ut av det blå. Emil Bejmo lurte pucken inn i korthjørnet. Med powerbreak like etter rakk Roy Johansen en slags timeout-prat før spillet fortsatte. Det var selvfølgelig ikke planen at Sparta gikk rett opp og scoret på ny. For andre gang i kveld slipper MS inn rett etter å ha scoret selv. Da blir det vanskelig. Bare et halvt minutt senere puttet Erik Selin også og fastsatte sluttresultatet til 2-6.

Parker Bowles feirer redusering mot Sparta med Emil Frøshaug.

Neste sjanse for poeng er borte mot Lillehammer på søndag.

– Jeg føler vi har sjansen mot alle lag i alle kamper, men igjen, vi er nødt til å være på tærne fra start om vi skal slå Lillehammer, avslutter Joachim Engebråten Hermansen.

PS: For første gang i historien var et MS jentelag maskoter før kampen.

---

Eliteserien i ishockey, menn

Manglerud Star – Sparta 2-6 (0-1, 1-2, 1-3)

327 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (4.08) Kristian Jakobsson (Marcus Fagerudd, Niklas Roest).

2. periode: 0-2 (28.06) Roest (Emil Lundberg, Maksims Ponomarenko), 1-2 (38.51) Joachim L. Hermansen (Darien Craighead, Parker Bowles), 1-3 (39.53) Jakobsson (Roest, Lundberg).

3. periode: 1-4 (42.31) Jakobsson (Fagerudd, Roest), 2-4 (54.04) Oscar Emil Bejmo (Bowles, Emil Frøshaug), 2-5 (54.53) Håvard Salsten (Paulius Gintautas, Niclas Jessesen), 2-6 (55.23) Erik Sebastian Selin (Martin Grönberg).

Utvisninger: Manglerud Star 6 x 2 min., Sparta 2 x 2 min.