Ishockey

Skuddstyrke: 142,2 km i timen

Mika Partanens comeback etter langvarig skade imponerer VIF-miljøet. – Han blir en reell forsterkning for oss etter et halvt år på sidelinja, sier VIF-trener Fredrik Andersson.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Det var mange brede smil etter 4–1 seieren over Stavanger Oilers tirsdag kveld, og en av dem som gliste bredest var den voksne finnen Mika Partanen.

Han måtte kneopereres på slutten av fjoråret, mistet halve sesongen, men har tålmodig bygget seg opp igjen.

Kampene kommer tett

Nå har han dunket inn mål og bidratt til seirene over Lillehammer og Stavanger i de to siste kampene. Det bringer VIF opp på andreplass på tabellen, fem poeng bak Frisk Asker.

Torsdag og lørdag er det nye kamper, mot henholdsvis Grüner (borte) og Ringerike (hjemme).

– Kampene kan ikke komme fort nok for meg nå, vi bare pøser på, sier han til Dagsavisen utenfor VIF-garderoben.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Teknikk og kraft

Han satte inn 2-0-scoringen etter pasningen fra Mark Auk, og sammen er de to bokstavelig dynamitt i dette VIF-laget. Partanen noterte kampens hardeste skudd, et forsøk som ble målt til 142,2 km i timen. Skuddstyrken er en kombinasjon av teknikk og kraft.

– Hvor hardt kan du skyte?

– Hardt nok, gliser han.

29-åringen kom til VIF foran fjorårssesongen og har tidligere lagkamerat fra Helsingfors, Tommi Taimi som en av lagkameratene i VIF. Han har også spilt i Canada og Sveits.

VIF-trener Fredrik Andersson fikk en god opplevelse på Jordal.

Tåler belastningen

– Mika har vært flink til å bygge seg opp etter skaden, det krever mye tålmodighet. Og nå ser det ut til at han tåler belastningen, sier Fredrik Andersson, som var veldig fornøyd med hvordan VIF-spillerne tok ut Oilers i duellene.

Etter tap og uavgjort (tap på straffer) i de to første kampene har det løsnet for VIF. Men det er spilt bare fire kamper.

– Ja, jeg vet at en seier over Stavanger smaker ekstra godt for denne gjengen, men vi er ikke perfekte. Det er mye vi må jobbe med defensivt. Det er der alt lagarbeid starter, sier den nye svenske VIF-treneren, som så et lag skape stor begeistring foran over 3000 tilskuere på Jordal.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Vålerengas fire neste kamper:

Torsdag 22.9: Grüner – VIF

Lørdag 24.9: VIF – Ringerike

Torsdag 29.9: Sparta – VIF

Lørdag 1.10: VIF – Storhamar

---Nyeste fra Dagsavisen.no: