Ishockey

Manglerud holder nivået – tapte etter baklengsmål i overtall

(Stjernen - Manglerud Star 3-2) Manglerud Star viste igjen at de holder nivået mot hvem som helst, men skjøt seg selv i foten i et overtallsspill. Akkurat som i tapet for Frisk Asker, som det var flere likheter til i denne kampen.

1-1 sto seg helt til den siste perioden og gode muligheter for å score mange flere. Som mot Frisk forrige uke spilte MS jevnt med en antatt bedre motstander før de i overtall slapp inn et avgjørende mål. Prestasjonen var god, men de personlige feilene må lukes ut om det skal bli en stor skalp. Likevel, det var mye positivt å ta med seg også i kveld, og man må si at MS har hatt en veldig god start på sesongen.

Fire perioder med tørt bur

I den første perioden var det to defensivt disiplinerte lag som gjorde sakene sine bra. Derfor var det ikke for mange høydepunkter i løpet av de første 20 minuttene. Men det var faktisk MS som var nærmest i periodens eneste virkelig store sjanse. Kun en god hjemmekeeper, Jesper Eliasson, hindret MS’ toppscorer Emil Bejmo. De slapp ikke til Stjernen så mye i sin egen hall og noterte seg for fire strake perioder uten baklengs.

Det kunne også blitt fem for Mangleruds keeperpar fortsatte å prestere på høyt nivå. Det ble langt flere skudd imot i mellomperioden, og et større trykk fra hjemmelaget. Da Alex Dostie omsider fikk hull på byllen solgte Mitchell Gillam seg dyrt. Han reddet det første skuddet, men fikk dårlig hjelp av sine backer. Dostie var derfor først på returen og dyttet pucken i mål.

Uvanlig situasjon

Manglerud fortjente å utligne, som Darien Craighead gjorde med to minutter igjen. Det var en merkelig situasjon som ikke skjer veldig ofte. Dommerteamet trengte lang tid på å finne ut av det rette å gjøre. Craighead tverrvendte og sendte pucken rett i lengste hjørne. Pucken gikk en kjapp runde i hele målet før den kom ut igjen. Det skjedde så fort at ingen fikk det med seg. Spillet fortsatte og tiden rant ut til periodeslutt. Med video så man tydelig at pucken var inne og det betyr at tiden måtte skrus tilbake til scoringstidspunktet. Og en Stjernen-utvisning i periodens siste sekund måtte trekkes tilbake. Mellomperioden fortsatte derfor i noen ekstra minutter.

Som i hjemmetapet for Frisk Asker, vippet det feil vei på 1-1 da laget spilte i overtall. Fem minutter ut i sisteperioden skjedde det igjen. De hadde en god sjanse til å ta ledelsen, i stedet kontret Stjernen og kom to mot en. De utnyttet det til det fulle.

Slapp inn i overtall

Og det var virkelig vendepunktet i kampen. Herfra og ut var det Stjernen på tåhev. Og punkteringen kom kort tid etter 2-1. Brendan Ellis traff usedvanlig godt fra blålinja, rett opp i nærmeste kryss.

Mathias Trygg tente håpet med tre minutter igjen på klokka, men Stjernen pakket igjen foran eget mål og seiret med 3-2.

På torsdag blir det «nye muligheter» som Roy Johansen pleier å si. Da kommer Sparta på besøk til Garasjen.

---

Kampfakta:

Fjordkraftligaen, runde 4

Stjernen – Manglerud Star 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)

Stjernehallen

Mål: 1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (34.18) Alex Dostie (Stian Nystuen, Håkon Stormli), 1-1 (37.43) Darien Craighead (Oscar Emil Bejmo, Christer Simonsen).

3. periode: 2-1 (45.01) John Nicholas Piccinich, 3-1 (49.24) Brendan Ellis (Piccinich), 3-2 (57.25) Mathias Trygg (Lucas Trygg).

Utvisninger: Stjernen 1 x 2 min., Manglerud Star 2 x 2 min.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: