Ishockey

Nytt tap for Vålerenga - Stjernen sterkest etter straffer

(Vålerenga – Stjernen 2-3 e.str.). I sesongens første hjemmekamp ble det VIF-nedtur mot Stjernen i egen stue. Gjestene tok med seg to poeng fra hovedstaden.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): For etter at det endte 2-2 etter 60 minutter, og det ble heller ingen mål i den fem minutter lange overtidsperioden, var det duket for straffer.

Der bommet VIF på alle (!) straffer. I tur og orden bommet Mark Auk, Tobias Lindström, Mika Partanen og Thomas Olsen. Stjernen scoret på sin side på to straffer og vant kampen 3-2 etter straffer. De tok med seg to poeng fra hovedstaden, mens VIF fikk ett.

– At vi bommer og bommer på straffer alt for dårlig. Det er virkelig ikke bra. Vi må jo klare å score mål på straffer. Vi burde satt to-tre av dem for å kunne ha vunnet. De scorer på sine, vi bommer. Det er skuffende, sier VIF-trener Fredrik Andersson til Dagsavisen.

– Samtidig er jo straffer litt lotteri. Og vi hadde mange store sjanser før det og et par i tverrligger, så vi burde avgjort før full tid, sier treneren.

Ikke fornøyd

– Hva tenker du om det dere leverer i dag?

– Jeg er ikke fornøyd med det vi presterer. Vi var bedre mot Frisk på fredag enn vi var i dag. Jeg vet ikke helt hvorfor… Vi var langsomme i spillet vårt og det var for dårlige kvalitet på pasningene. Fra starten av var vi var stillestående. Kanskje gutta var nervøse foran hjemmepremieren vår. Ting tok for lang tid og vi var ikke påskrudd. Det er skuffende, selvfølgelig.

– Noe du tar med deg som var bra?

– Forsvarsspillet er bra og vi slipper ikke til så mange sjanser. I tillegg slipper vi bare inn to, som er bra isolert sett. Samtidig gir vi fra oss mange kontringer og de har noen alene med keeper, så vi må være enda mer kyniske og bedre defensivt. Vi må rett og slett steppe opp.

VIF står dermed med to tap etter de to første kampene denne sesongen. De serieåpnet med å tape 3-6 for Frisk foran et fullsatt Varner Arena forrige fredag, før det torsdag ble tap etter straffer.

– Jeg er absolutt ikke fornøyd med ett poeng på to kamper. Det var ikke det vi hadde trodd og hadde regnet med før seriestart, så jeg er skuffet. Men det er en lang sesong og vi må jobbe på videre. Det er ikke så mye annet å gjøre. Vi må få i gang spillet vårt nå og være tålmodige, så tror jeg vi blir å regne med fremover. Det er nok av kamper igjen, sier treneren.

Marerittstart

Bare fire minutter var spilt da Stjernen gikk opp i 1-0. Etter at pucken gikk i rundvantet havnet den på køllebladet til Magnus Haugen, som fyrte av fra distanse. Kåre Byrkjeland hadde skaffet seg posisjon foran målet til Tobias Breivold og styrte pucken i mål fra kloss hold. Dermed var det Stjernen som hadde kommet best i gang på Jordal.

Gjestene fra Fredrikstad fortsatte å kjøre og hadde en god mulighet like etter da Byrkjeland igjen fikk styre et skudd, men denne gangen gikk den utenfor. Så satte VIF fart etter kvarteret, og da ble det mål.

Hjemmelaget i blått etablerte seg i sonen til Stjernen og bombarderte målet med skudd. Etter at pucken lå fri foran gjestenes mål fikk Jørgen Karterud pucken. Han slapp til Mark Auk, som enkelt kunne plassere inn 1-1 fra fem-seks meter.

Vålerenga tok over etter utligningen og skapte flere store muligheter, men det var Stjernen som scoret kampens tredje mål. I undertall hadde VIF trykket mot Stjernen-målet, men en klarering fra Stian Nystuen gikk over køllebladet til Tobias Lindström og på bladet til Håkon Stormli. Helt alene med Breivold dro han en herlig kroppsfinte som fikk VIF-målvakten ut av posisjon. Sekundet senere lå pucken opp i nettaket.

Dermed sto det 2-1 til gjestene til pause.

Utligning og likt før siste

Den andre perioden ble en stillingskrig med sjanser begge veier. Fem minutter var spilt da Stjernens Austin Cangelosi fikk en stor mulighet. Amerikaneren mottok en flippasning og kom alene med Breivold, men målvakten reddet på mesterlig vis og sørget for at det fortsatt sto 2-1.

Like etter fikk Lindström tid og rom til å fyre helt alene med keeper, men forsøket gikk like utenfor. Så spilte VIF i overtall og fikk en stor mulighet da Partanen skjøt et skudd som gikk i tverrligger og nærmest danset på streken før en Stjernen-spiller fikk klarert.

Så var det Andreas Heier sin tur til å vise seg frem etter 15 minutters spill da han skjøt i tverrliggeren. Men der Stjernen ikke tok vare på sjansene sine, gjorde VIF det. To minutter før pause ble pucken lempet inn foran Stjernen-målet. Filip Lalande stakk ut kølla og traff pucken, og styrte den i mål til 2-2.

2-2 var også sluttresultatet i kampen, og da det ikke ble flere scoringer i overtidsperioden, ble det avgjort med straffer. Der var Stjernen sterkest.

– Vi blir for defensive og gjør ikke det vi blir enige om før kampen. Vi var ålreite i perioder, men på for mange stadier er vi for dårlige. Nå må vi jobbe hardt foran de neste kampene for å kunne vinne og ta med oss poeng.

Nå går det slag i slag med fem kamper ut september, med Lillehammer (b, 17/9), Stavanger (h, 20/9), Grüner (b, 22/9), Ringerike (h, 24/9) og Sparta Sarpsborg (b, 29/9).

---

Kampfakta

Vålerenga – Stjernen 2-3 e.str. (1-2, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1)

2438 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (4.12) Kåre Benjamin Byrkjeland (Magnus Eikrem Haugen, Jonathan Hermansson), 1-1 (15.01) Mark Auk (Jørgen Karterud, Magnus Brekke Henriksen), 1-2 (19.42) Håkon Stormli (Stian Nystuen).

Mål: 2. periode: 2-2 (37.29) Filip Lalande (Stian Solberg, Villiam Strøm).

Mål: 3. periode: Ingen.

Forlengning: 0-0.

Avgjørende straffe: 2-3 (65) Stjernen.

Utvisninger: Vålerenga 1 x 2 min., Stjernen 4 x 2 min.

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen



Mer fra Dagsavisen