Ishockey

VIF må erstatte både trener og sportssjef: – Vi kan hente storfisker

Espen «Shampo» Knutsen og Frikk Juell er ferdige i VIF Hockey. Klubben har allerede startet en intensiv jakt for å få erstattere på plass.

Mandag ble det klart at både trener Knutsen og sportssjef Juell gir seg i Vålerenga. Hva vil det bety for klubben å miste to viktige brikker samtidig?

– Jeg har egentlig ikke så mye mer å kommentere, annet enn det vi har skrevet i pressemeldingen, svarer VIFs nyvalgte styreleder Arnold Nybo til Dagsavisen.

– Men det er trist at begge velger å slutte. Fredag ble det avklart med Shampo at han ikke ønsket et videre engasjement. Så er det jo trist at sportssjefen velger å gjøre det samme. Nå er det er etablert et sportslig utvalg av meg og resten av styret, og utvalget skal jobbe med å sette sammen et slagkraftig hockeylag, legger han til.

Og VIF ligger ikke på latsiden, forsikrer styrelederen som nylig erstattet Jan Tore Kjær i rollen.

– Vi jobbet intensivt allerede i helgen, og har fått noen navn på blokka. Vi sonderer først markedet etter sportssjef. Etter at sportssjefen er på plass, skal han eller hun være med på prosessen med å finne ny trener og nye spillere. Det er sportssjefen som skal ha mandat til å bygge tropp og trenerteam. Fram til da er det sportslig utvalg som sonderer markedet og gjennomfører samtaler med ulike kandidater, understreker Nybo.

Ser også utenlands

Vålerenga Hockey ser etter ulike kvaliteter til rollen som ny sportssjef.

– Frikk Juell har gjort en god jobb som sportssjef, for eksempel med tanke på statistikk og analyser. Det er gode kvaliteter. Så må vi se etter en person med bredt kontaktnett, sier Arnold Nybo.

– Hvor lett eller vanskelig er det å finne de riktige brikkene til å være sportssjef og hovedtrener?

– Veldig godt spørsmål. Men jeg tør påstå at vi har gode navn på blokken allerede.

Sportssjef i Vålerenga, Frikk Juell.

– Ser dere både innenlands og utenlands?

– Vi sonderer hele markedet, for å si det rett ut, svarer han.

Det er ikke utelukket at store navn kan komme inn portene på Jordal Amfi.

– Jeg har blitt presentert et budsjett som vi må holde oss innenfor. Men dukker det opp en ordentlig storfisk, så har AS gitt et klart signal om at det kan være mulig å få på plass en løsning, røper styrelederen.

– Må ha et reelt mandat

– Er det sportssjef eller trener som eventuelt vil prioriteres når du snakker om storfisker?

– Har du det riktige navnet og de riktige kontaktene, så vil det være interessant for oss. Men selv har jeg sagt tydelig fra om at sportslig utvikling er det sportslig utvalg som tar seg av. Jeg skal sørge for at det administrative er på plass, sier han.

Frikk Juell har uttalt til TV 2 at følgende er årsaken til VIF-exiten:

– Klubben og jeg er uenige om klubbens sportslige og idrettsadministrative veivalg. Dette handler om hvor beslutningene skal tas. Jeg mener sportssjefen må ha et reelt mandat. Klubben har et annet syn på dette. Jeg velger derfor å fratre min posisjon som sportssjef i Vålerenga. Jeg vil benytte anledningen til å takke Vålerenga for tiden i klubben, og samtidig ønske klubb, spillere og støtteapparat lykke til videre, sier han til kanalen.

«Jeg velger å ikke kommentere dette, utover hva jeg har gitt av tilbakemelding allerede til hvordan vi ser for oss at mandatet til en sportssjef skal være i klubben vår», skriver Nybo til Dagsavisen om Juells utspill.

Espen Shampo Knutsen har ikke besvart Dagsavisens henvendelse.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen