Ishockey

Storhamar utnyttet første matchball – finaleklar i hockey-NM

Storhamar kvitterte ut den første finaleplassen i NM-sluttspillet i ishockey. Fredag ble det 3-2 borte mot Stjernen i den femte kampen i semifinaleserien.

Scoringene til Eirik Salsten og Josh Nicholls i første periode banet vei for seieren. Den sikret Storhamar 4-1 sammenlagt. Klubbens eneste tap i serien kom i kamp tre.

Det skjedde i Stjernehallen, men fredag hadde gjestene lenge god kontroll.

Salsten fikk rom til å snappe inn 1-0 etter vel 13 minutter. Scoringen ble sjekket på video i noen sekunder før den ble godkjent. Fire minutter senere doblet Nicholls da han slo til på en puck fra Erik de la Rose.

Målet kom på canadierens tredje avslutning på kort tid.

Brannalarmen ble utløst i den første pausen. Det forsinket midtperioden, der Patrick Thoresen senere skulle gi Storhamar 3-0. Han fikk nettsus i sin andre kamp på rad etter en lang måltørke.

Kun 27 sekunder kom Stjernen-reduseringen ved Austin Cangelosi. Det tente håpet for vertene i Fredrikstad, men først på tampen ble det full spenning. Da styrte Riley Brace inn 2-3 etter at Stjernen hadde tatt ut målvakten.

Sluttspurten kom for sent, og Storhamar holdt unna. I NM-finalen blir seriemester Stavanger Oilers eller Sparta motstander. Mellom dem står det 3-3 etter seks oppgjør.