Ishockey

Skuddstatistikk: 0-0

Torsdag møtes Grüner og Manglerud Star i den siste kvalikkampen i ishockey. Med uavgjort vil de to naboene vandre sammen inn i solnedgangen, og beholde plassen i eliteserien begge to.

Og hvorfor skulle de ikke det? Begge frykter hva Narvik kan være kapable til å snekre sammen av lag dersom de skulle rykke opp. Hverandre kjenner de godt. Hverandre vet de at de kan hamle opp med.

«Sola skinner i Oslo igjen. Fontena nede i parken står likt som i 75», synger Asle Beck i sin sang om Grünerløkka. Med andre ord; Ingen forandring fryder, tenker vi Oslo-folk. I hvert fall om dette.

I tillegg vil et to-tre flyturer til Narvik koste dem fryktelig mye mer enn Ruter-kortet de trenger for å møte hverandre. Det har faktisk litt å si.

Forutsetningene før den siste runden er at Grüner topper tabellen med 11 poeng, Manglerud Star har 10, Narvik har åtte. Grüner møter MS, Narvik spiller borte mot Comet. Seier gir tre poeng, uavgjort vil gi ett poeng til taperen av forlengningen, og to til vinneren. Ved poenglikhet avgjøres det på innbyrdes oppgjør. MS har Narvik på innbyrdes, mens Narvik igjen har Grüner på innbyrdes.

Det vil si at dersom ett av Oslo-lagene står igjen med null poeng, er de avhengige av at Comet tar poeng mot Narvik. Det kan selvsagt skje, men de har vært kvalikens prygelknabe.

Så hva skal MS og Grüner gjøre? Avtalt spill? Neppe. I ishockey er det nærmest umulig. Pucken vil nesten bestandig befinne seg i nærheten av ett av målene, og noen skudd er det nødt til å komme. Og skulle det stå uavgjort 30 sekunder før slutt så kan plutselig eliteserien 2022/23 glippe på en liten unøyaktighet. Det kommer ingen av lagene til å ta sjansen på.

Men sjansen for at det ender uavgjort er selvsagt større enn vanlig, fordi begge lag starter med et resultat de er fornøyde med. Begge lag kan også tillate seg å slippe inn ett mål, dersom de leder på tampen. Det kan fort skje, når det andre laget må ha mål.

«Så møt meg igjen, på Grünerløkka», er en annen strofe i Asle Becks sin vise, og det er nettopp det de to naboene ønsker seg. En ny sesong, sammen, i eliteserien.

Beklager, Narvik.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen