Ishockey

Grüner-treneren hyller laget etter sluttdramaet: - De vokser som spillere

Det har vært en berg-og-dalbane av en sesong for Grüner. Hovedtrener Morten Elverud hyller stegene laget hans har tatt denne sesongen. Torsdag kveld ble plassen sikret.

GRUNERHALLEN (Dagsavisen): Etter torsdagens spenningsdrama i kvalikens siste runde er det en stolt Morten Elverud som tar et reflekterende blikk over en sesong som endte på svært dramatisk vis. Grüner så fortapte ut, men hentet fram det lille ekstra da det gjaldt som mest. De scoret de to nødvendige målene med ti minutter igjen på klokka. Og det etter å ha stanget i 50 minutter. Det ene poenget de sikret seg, var nok.

– Det var en stor prøvelse for hele laget. Jeg følte at vi klarte å holde hodet kaldt og unngikk å stresse selv om målet aldri så ut til å komme. Så kommer de to vi trengte til slutt, sier Elverud før han trekker pusten dypt.

– Det er helt sinnssykt deilig.

Sykdom kunne ødelagt alt

Grüner startet kvaliken på utmerket vis med tre seire på rad, men så kom det influensa inn i laget og holdt på å spolere alt.

– Etter tre seire fikk vi bekreftet at vi er det beste laget i kvaliken. Gutta hadde selvtillit og vi hadde en god følelse i laget. Å da ryke på grunn av sykdom … det hadde vært helt forferdelig, sier Elverud før han tenker over hva laget har vært igjennom.

– De hoster og harker på benken, noen sliter med å puste, det er luftveisinfeksjoner … men de kriger som bare faen, ofrer seg med alt de har. De viser virkelig at de bryr seg om hverandre, klubben og alle som ser på. Det er mange som kunne ha meldt forfall i dag, med god grunn. Men de har kriget seg tilbake så fort de kan. I dag vant vi som et ordentlig lag, sier Elverud lidenskapelig.

Sytten ettmålstap

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

I årets seriespill ble det hele sytten ettmålstap, men likevel rekordfangst i poeng. De har også vært nære store skalper mot Vålerenga og Stavanger Oilers. Grüner står nå foran sin fjerde strake sesong på Norges øverste nivå. Dette var første gangen de overlevde gjennom kvalik.

– Vi har virkelig fått laget et lag. Og det har en gjennomsnittsalder på 22,5 år. Her tar vi utviklingsdelen på alvor. Man kommer ikke bare hit for å få noen minutter her og der, vi utvikler dem. Jeg er svært stolt over hvordan alle sammen står i det til å ha så lite erfaring. De vokser som spillere, det er helt klart, sier Elverud som er opptatt av at alle skal løftes fram, sesongen sett under ett.

– Alle føler de har vært en stor del av laget. Det har ikke blitt like mye spilletid, men de har kjørt gode kamper alle sammen. Det er en lagmoral jeg tror vi får igjen for i dag. Det bidrar til at vi klarer å slå tilbake, avslutter han.

Det blir spennende å se hvordan Grüner ser ut til neste sesong. Og hva det kan utrette. Det er ingen tvil om at laget er erfaringer og opplevelser rikere, etter det som ble en minneverdig avslutning på sesongen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen