Ishockey

Grüner slo Comet – har alt i egne hender

(Grüner - Comet 6-2). Grüner gjorde jobben og tok tre viktige poeng. Nå er de ett poeng unna en ny sesong i eliteserien.

GRUNERHALLEN (Dagsavisen): Grüner har slitt stort med sykdom den siste uken, men har fått noen flere friske og greide å slå Comet og har dermed satt seg i en god posisjon før siste kamp. Det var tett og jevnt i første periode, men i mellomperioden ble gjestene fra Halden feid av isen. Den siste perioden ble en transportetappe.

– Vi bærer preg av at det er sykdom i laget. Etter seieren borte mot MS har vi hatt én full trening. Det er bare til tider vi spiller bra i denne kampen. Heldigvis klarer vi å mobilisere krefter og spille en god mellomperiode. Det er jeg svært fornøyd med, og det var veldig viktig, sier Morten Elverud til et samlet pressekorps. Grüner så friske ut i andre periode, men han vil ikke friskmelde laget enda. Det var enkelte som hostet og harket ute på isen. - Man kan se at de er syke. Vi skal ha en trening i morgen og så får vi bare bli så klare som det er mulig å bli, sier treneren.

Nå trenger Grüner bare ett poeng i kvalifikasjonens siste oppgjør torsdag mot Manglerud Star. Da kan ikke Narvik gå forbi. Om det blir uavgjort på torsdag er faktisk både Grüner og Manglerud Star sikret spill i eliteserien neste sesong.

– Det er farlig å spille på uavgjort, så det kommer vi ikke til å gjøre. Men det er klart at det er en faktor som vil spille en rolle oppe i dette, sier Elverud om det faktum at MS og Grüner klarer seg med ett poeng.

Pendelen svingte

De første fem minuttene så ut som et langt overtallsspill for vertsskapet. Skuddene kom tett og hjemmelaget ledet skuddstatistikken 6-0 tidlig. Grüners gode start kulminerte i scoring av Tim Robin Johnsgård. Som vanlig står han og lurer inne i slottet, timingen var god på pasning fra Anton Blomberg.

Så snudde det. Det startet med en feilpasning fra Charlie Björlin som ble snappet opp. Quentin Papillon, som ikke sto forrige kamp, reddet backen. Men Comet var i momentet. Med et overtallsspill på toppen ble det svett foran Papillon. Plutselig ledet Comet skuddstatistikken, men de klarte ikke å overliste Grüners franske målvakt.

I det bortelagets momentum var over kom utligningen. På ny slurvet Grüner i oppspillsfasen, mistet pucken på vei fremover og var blottlagt defensivt. Denne gangen ble de straffet for det.

Slo til i overtall

Bortelagets Håkon Vaglen ble utvist i det første minuttet. Det ga Grüner sjansen i overtall for første gang i kveld. De tok godt vare på sjansen. Anton Blomberg har et hardt skudd og det fikk Comets keeper Kristian Høvik smertelig erfare. Skuddet fra distanse føyk rett forbi han. Et halvt minutt etter dropp satt den igjen. Sebastian Labori Christiansen og Marius Carho Hansen kom to mot keeper. Førstnevnte gjorde alt rett ved å spille på tvers og servere Carho Hansen på åpent mål. Et rystet Comet måtte ta timeout.

Det hjalp ikke noe særlig for drøye ti minutter senere kom det to nye fra Grüner. Først et skudd fra Björn Sundqvist som med en retningsforandring fant veien til nettmaskene. Deretter et vakkert solomål av Labori Christiansen. Med pucken limt på bladet førte han den ene og den andre veien før et åpent mål sto og gapte etter foring. I denne perioden var det lite som minnet om sykdom i Grüner-laget.

Full kontroll

Comet reduserte i den siste perioden, men det kom altfor sent. Grüner hadde full kontroll i den siste perioden. Dessuten svarte Christoffer Gozzi like etter og fastsatte sluttresultatet til 6-2. Da har Grüner alt i egne hender før Manglerud Star kommer på besøk til den avgjørende kampen torsdag klokken 19.

– Det blir svært spennende, avslutter Morten Elverud med et lurt smil.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!