Ishockey

Sykdom preger ishockeykvaliken: – Flere spillere kasta opp i pausen

I torsdagens kamp borte mot Narvik kastet flere av Grüner-spillerne opp i pausen. Nå frykter daglig leder, Trond-Erik Larsen, at influensautbruddet kan bli det som sender de ned i 1. divisjon. Også Manglerud Star har slitt med sykdom i troppen.

Tirsdag spiller Grüner sin nest siste kamp i kvaliken. Hjemme på Dælenenga kommer Comet, som til nå har vært kvalikens svakeste lag. Men oppkjøringa har ikke vært optimal for Grüner. Torsdag tapte de 5-0 borte mot Narvik, og daglig leder i Grüner, Trond-Erik Larsen, sier til Dagsavisen at han frykter at influensautbruddet kan koste klubben plassen i eliteserien.

– Jeg frykter jo det. Det er surt at det er det som kan være avgjørende. Utbrudd av influensa er en ting, men det er omfanget. Nå snakker vi over halve laget. 2/3 har vært, eller er sjuke, opplyser han.

Spesielt trist syns han det er når denne situasjonen kommer akkurat når klubben skal spille sine viktigste kamper på to år. I løpet av korona-tida slet omtrent alle lagene i landets øverste divisjon med koronasmitte, bortsett fra Grüner.

– Jeg vil ikke at dette skal bli noen sutresak, men jeg syns det er fint at folk får vite noe av grunnen til at vi ser ut som vi gjør også. Vi kan jo ikke kaste inn håndkleet heller. Det er satt vedtekter på at kampene skal spilles, både i sluttspillet og i kvaliken. Men på treninga søndag hadde vi sju spillere, pluss to keepere, sier han, og legger til:

– Det er en fryktelig trist sorti om det er dette som blir avgjørende. Nå har vi nesten holdt to år uten Covid, og så går det fire uker og så får vi influensautbrudd midt i kvalserien. Det er noe med å ryke når du føler du har gjort ditt beste. Det kan man leve med. Dette vil være mye verre.

Daglig leder i Grüner, Trond-Erik Larsen.

Kasta opp i pausen

Han forteller at noen var på bedringens vei før bortekampen mot Narvik på torsdag, men det var likevel ikke i nærheten av å være nok spillere som faktisk var klare for kamp for en snau uke siden.

– Vi dro med 19 mann til Narvik. Av de 19, var omtrent halvparten sjuke, sier han, og fortsetter:

– Folk var slitne etter oppvarming. Et par stykker som kasta opp etter første periode. Det var bare helt ferdig. Det er folk som er skikkelig sjuke. Noen av spillerne burde stått over den. Men det er klart det var en kamp vi ville gi alt, og stille til kamp.

Grüner tapte til slutt kampen 5-0.

Se alle resultatene fra kvaliken nederst i saken.

«Vanskelig øvelse»

Også Grüner-trener Morten Elverud var ute på Twitter etter kampen og pekte på problemene de hadde, og skrev følgende:

«Vanskelig øvelse å spille hockey med influensa. Men gutta skal ha kred for å gi alt selv om feberen er høy hos de fleste. I dag var det rett og slett ikke krefter å hente i de syke kroppene våre ettersom vi ikke har kunnet trene siden forrige kamp. Vi kommer sterkere tilbake»

Trond-Erik Larsen forteller at det var et trist syn å ta imot laget da de var tilbake i Oslo på fredag.

– Det var helt krise, sier han nedbrutt.

Henter spillere fra 3. divisjon

Med så mye sykdom har Larsen sett seg nødt til å hente opp et par spillere fra Grüners 2. lag, som spiller i 3. divisjon.

– Jeg har gjort «call up» fra 3. divisjon. Det er jo helt håpløst. Ikke til forkleinelse ovenfor disse spillerne. Det bare føles ut som en litt håpløs situasjon. Det er så mye nå, forteller Larsen.

De to spillerne som har blitt hentet opp til A-lagstroppen er Erik Sirum (22), Mikkel Stensrud (32).

Magetrøbbel på Manglerud

Grüner har heller ikke vært alene om å ha slitt med sykdom under kvaliken. Også Narvik og Manglerud Star har meldt om sykdomsutbrudd. Manglerud Star hadde flere spillere som slet med magesjau fram til sin kamp mot Comet hjemme på torsdag. Der ble det meldt om 12 spillere på trening, og flere av MS-spillerne hadde heller ikke vært på is fra kampen forrige lørdag, og fram til torsdagens kamp.

MS gikk likevel seirende ut av det oppgjøret mot Comet, og feide også Narvik av isen med 8-2, hjemme i Manglerudhallen, på lørdag.

Dermed er det en utrolig spennende avslutning før den siste uka med kvalifiseringskamper.

– Grisespennende

Manglerud Star topper kvaliken med ti poeng. Narvik og Grüner står med åtte, men Narvik er foran Grüner på innbyrdes oppgjør. Grüner har imidlertid den fordelen at de har to kamper igjen. MS og Narvik har bare én. Kampen mellom Grüner og Comet, som skulle vært spilt samtidig som MS-Narvik på lørdag, ble nemlig utsatt til tirsdag fordi det skulle spilles sluttspill i kvinnenes Norgesmesterskap, i Grünerhallen.

Trond-Erik Larsen ser både fordeler og ulemper ved akkurat det.

– Jeg tror faktisk ikke vi kunne stilt lag om vi hadde spilt lørdag. Samtidig får vi bare en dags pause mellom kampen mot Comet, før MS kommer i den siste runden.

Dersom Grüner skulle klare å vinne mot Comet på tirsdag vil de to naboene fra Manglerud og Grünerløkka begge være klare for eliteserien neste sesong, dersom de spiller uavgjort mot hverandre i den siste kampen.

- Det kommer til å bli grisespennende, avslutter Larsen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

RESULTATER FRA KVALIKEN

1. runde

Grüner - Narvik 2-0

Comet - Manglerud Star 4-5

2. runde

Comet - Grüner 2-5

Narvik - Manglerud Star 3-2

3. runde

Manglerud Star - Grüner 2-3 (etter forlengning)

Narvik - Comet 3-2

4. runde

Narvik - Grüner 5-0

Manglerud Star - Comet 7-3

5. runde

Manglerud Star - Narvik 8-2

Grüner - Comet (spilles tirsdag)

6. runde

Grüner - Manglerud Star (spilles torsdag)

Comet - Narvik (spilles torsdag)

---