Ishockey

VIF sikret fjerdeplassen med 12-0 over Grüner – møter rival i kvartfinalen

Vålerenga avsluttet grunnserien med en voldsomt effektiv oppvisning i Grünerhallen, og med hjemmebanefordelen sikret i sluttspillet ble Storhamar motstander i kvartfinalen.

Vålerenga gjorde kort prosess mot nabo Grüner og ga seg ikke før det sto 12-0. Med seieren sikret Oslo-laget seg fjerdeplassen og hjemmebanefordel i NM-kvartfinalen.

Daniel Sørvik, Martin Røymark, Mathis Olimb (2), Sebastian Johansen, David Booth (3), Svein Petter Falk-Larssen, Magnus Brekke Henriksen, Thomas Olsen og Colin Spaberg Olsen scoret målene i Vålerengas målfest i Grünerhallen.

Stavanger, Stjernen og Vålerenga har fordel av hjemmekamp i en eventuell sjuende og avgjørende kamp. Serieleder Stavanger Oilers valgte som ventet Ringerike, mens Sparta valgte Frisk Asker. Dermed ble det også Vålerenga mot Storhamar i den siste kvartfinalen.

– Det blir interessant og et klassisk møte i kvartfinalen mot Vålerenga. Vi skal være klare, sa Storhamar-trener Anders Gjøse til TV 2.

– Vi valgte Frisk Asker foran Storhamar først og fremst fordi vi har spilt de siste 120 minuttene mot Storhamar uten å ha scoret ett eneste mål, sa Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

Første kvartfinale i en best-av-sju-serie spilles søndag 13. mars.

Semifinalene avvikles fra 28. mars, mens første NM-finale åpnes 18. april.

Stjernen rappet seriesølvet fra Sparta

Før siste serierunde lå Sparta an til å ta andreplassen, men med torsdagens resultater glapp den til lokalrivalen fra Fredrikstad.

Storhamar tok ledelsen ved Martin Rønnild midtveis i annen periode. Samme mann, som kommer fra Fredrikstad og er oppfostret i Stjernen, satte 2-0 på et flott håndleddsskudd. Eskild Bakke Olsen økte til 3-0 i et overtallsspill i avslutningsperioden.

Nybakt seriemester Stavanger Oilers fikk en flott start i bortekampen mot Lillehammer. Andreas Klavestad sendte gjestene foran, mens Thoms Berg-Paulsen økte til 2-0. Teemu Vuorisalo reduserte før Stian Nystuen gjorde 2-2. Christian Fosse la på 3-2 i hjemmelagets snuoperasjon. Backen Fosse var også frampå tidlig i tredje periode og styrte inn 4-2.

Stjernen måtte vinne borte mot Frisk Asker, men mot spillets gang ga Mikael Dokken vertene 1-0 i første periode. Kevin Davies utlignet til 1-1 i midtperioden, og gjestene fikk endelig uttelling for sitt spillemessige overtak. De hadde et voldsomt trykk og vant skuddstatistikken 21-10 og 18-10 i de første to periodene. Det endte til slutt med en sterk 6-1-seier.

Ringerike slo Manglerud Star 3-2 etter forlengning.

Mens de åtte beste lagene skal ut i kvartfinaler, må Grüner og Manglerud Star ut i kvalifisering til eliteserien. Der deltar også Comet og Narvik i en serie som spilles over tre hjemme- og tre bortekamper.

---

Ishockey eliteserien menn torsdag:

Frisk Asker – Stjernen 1-6 (1-0, 0-3, 0-3)

Mål:

1. periode: 1-0 (17.37) Mikael Dokken (Anders Bastiansen, Jimi Kuronen).

2. periode: 1-1 (25.46) Kevin Davis (Filip Gunnarsson, Håkon Stormli), 1-2 (29.54) Mikael Mikalsen (Stian Hansen, Davis), 1-3 (32.28) Jonathan Hermansson (Ole Einar Engeland Andersen, Patrick Newell).

3. periode: 1-4 (43.26) Riley Brace (Jarl Fredrik Tillman, Stormli), 1-5 (53.09) Mikalsen (Jonathan Hafsmoe), 1-6 (57.07) Tyler James Coulter (Stormli).

Utvisninger: Frisk Asker 6 x 2 min., Stjernen 5 x 2 min.

Grüner – Vålerenga 0-13 (0-4, 0-2, 0-7)

Mål:

1. periode: 0-1 (1.14) Daniel Sørvik (Tommi Taimi, Mathis Olimb), 0-2 (3.11) Martin Røymark (Jørgen Karterud), 0-3 (8.08) Olimb (David Booth), 0-4 (16.53) Olimb (Røymark, Stefan Espeland).

2. periode: 0-5 (21.45) Sebastian Johansen (Booth, Olimb), 0-6 (38.46) Booth (Olimb, Gabriel Koch).

3. periode: 0-7 (45.06) Svein Petter Falk-Larssen (Booth), 0-8 (45.06) Falk-Larssen (Booth), 0-9 (47.57) Booth (Espeland, Thomas Olsen), 0-10 (50.03) Booth (Emil Ruud, Filip Lalande), 0-11 (55.44) Falk-Larssen (Jakob Wang Wikstøl, Magnus Brekke Henriksen), 0-12 (56.36) Olsen (Espeland), 0-13 (58.18) Colin Spaberg Olsen (Axel Sundberg).

Utvisninger: Grüner 4 x 2 min., Vålerenga 7 x 2 min.

Lillehammer – Stavanger 4-2 (0-2, 3-0, 1-0)

Mål:

1. periode: 0-1 (12.44) Andreas Klavestad (Steven Whitney, Jarrett Burton), 0-2 (15.02) Thomas Berg-Paulsen (Greg Mauldin, Anders Tangen Henriksen).

2. periode: 1-2 (23.28) Teemu Vuorisalo (Alexander Reichenberg), 2-2 (24.20) Stian Nystuen (Adam Thilander, Joakim Eidsa Arnestad), 3-2 (28.18) Christian Fosse (Arnestad, Thor Jørgen Friestad).

3. periode: 4-2 (41.19) Fosse (Frank Gymer).

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min., Stavanger 5 x 2 min.

Ringerike – Manglerud Star 3-2 e.f. (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)

Mål:

1. periode: 1-0 (4.58) Dennis Ryttar (Johan Henrik Oscar Eriksson, Michael Söderberg).

2. periode: 1-1 (24.04) Keegan Milligan (Kjetil Martinsen, Emil Frøshaug), 1-2 (30.07) Frøshaug (Martinsen, Milligan).

3. periode: 2-2 (59.33) David Åslin (Ryttar, Eriksson).

Forlengning: 3-2 (62.10) Brett Perlini (straffe).

Utvisninger: Ringerike 2 x 2 min., Manglerud Star 4 x 2 min.

Sparta – Storhamar 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (29.40) Martin Rønnild (Patrick Rørbu Elvsveen, Simen Andre Edvardsen), 0-2 (36.34) Rønnild (Isak Hansen).

3. periode: 0-3 (45.25) Eskild Bakke Olsen (Eirik Salsten, Andreas Dahl).

Utvisninger: Sparta 6 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff), Storhamar 5 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff).