Ishockey

Fire nye kamper i eliteserien i ishockey utsatt – både M/S og Grüner rammet

Begge torsdagens oppgjør i eliteserien i ishockey lar seg ikke gjennomføre på grunn av koronasmitte. Et utbrudd hos Grüner gjør også at helgens kamp mot Ringerike blir utsatt.

Mangleruds Jesper Öhrvall får heller ikke spille til helgen, grunnet virusutbrudd hos motstanderen. Foto: Annika Byrde / NTB

Oppdatert 27. januar med smitteutbrudd og koronautsettelser hos Grüner

Kveldens kamp mellom Grüner og Stjernen i Stjernehallen er utsatt grunnet koronautbrudd hos gjestende Grüner. Det melder klubben selv på sin Twitterkonto, og det blir også bekreftet av Norges Ishockeyforbund. Også helgens kamp mot Ringerike er utsatt av samme grunn.

Hockeyforbundet opplyser på Twitter at kampen mot Stjernen er flyttet til 17. februar klokken 18.30, mens kampen mot Ringerike er flyttet til 1. mars klokken 18.30.

Fra før er kampen mellom Sparta Sarpsborg og Manglerud Star, som også skulle gått søndag utsatt til 15. februar grunnet fortsatt smitte/sykdom hos Sparta, opplyser Norges Ishockeyforbund på twitter.

Også torsdagens oppgjør mellom Stavanger og Ringerike er utsatt. Der er det smitte hos Ringerike som er årsaken, opplyser Stavanger Oilers på sin nettside. Den kampen har blitt satt opp på ny 22. februar.

Eliteserien i ishockey har slitt voldsomt under pandemien, og en rekke kamper er skjøvet på den siste tiden.

Sportssjef i Norges Ishockeyforbund Petter Salsten fortalte tidligere denne uken til NTB at norsk ishockey prioriterer sluttspill framfor seriespill.

– Det å sette ligaen på pause har vi vurdert som lite fornuftig foreløpig. Det medfører bare at det definitivt ikke blir spilt kamper. Og igjen, kamper har vi hatt for lite av, så vi ønsker å spille det vi kan. Vi har hatt et håp om å få spilt alle kampene, men som alle skjønner, begynner det å gå tomt for dager, sa Salsten.