Ishockey

Frustrerende kveld for sykdomsrammet Grüner-lag. - Vi er for myke i duellene

(Grüner - Frisk Asker 1-7) Torsdag kveld gikk det meste galt for Grüner som har slitne bein og går gjennom et magevirus. To raske mål rett i fleisen i starten av andre periode ble avgjørende på en ellers frustrerende kveld med stang ut og en rekke utvisninger.

GRUNERHALLEN (Dagsavisen): Det første tapet etter 60 minutter i det nye året er et faktum etter at Frisk Asker kom på besøk torsdag kveld. Grüner var best i den første perioden og tok ledelsen gjennom nysigneringen Emil Holm Larsen. Ledelsen varte i ca. halvannet minutt og i den andre perioden gikk det meste galt for Grüner. I offensiv sone sto stolpen i veien og defensivt røyna det på. En mørk kveld ble avsluttet med håndgemeng og ufine taklinger.

– Det er ikke så mye poeng å dvele på dette her, sier Grüner-kaptein Christoffer Gozzi til Dagsavisen.

– Vi spiller en ok match fram til det vipper i deres favør i den andre perioden. Med litt mer marginer i angrep kunne vi også scoret flere mål, sier han.

Etter overtidstapet mot Stavanger på tirsdag var det usikkert om denne kampen ville bli spilt, men Grüner holder seg stadig unna koronaviruset og spiller et rimelig normalt seriespill uten mange utsettelser. Laget har derimot pådratt seg norovirus. Det har gitt magesjau til noen av gutta, men ikke mange nok til å få kampen utsatt.

– Vi hadde bare fire backer i dag, men jeg syns de klarte seg greit, de måtte jo spille svært mye. Noen av gutta har blitt satt ut av magetrøbbel, men vi andre skal uansett klare å spille kamper. Vi har også sluppet unna covid så det er ikke noe å skylde på i alle fall, sier Gozzi.

Friskt Grüner-lag

I første periode var det lite som minnet om sykdom. Grüner var like friske som motstanderens navn. Begge lag stormet i angrep og skuddstatistikken ble nokså lik, med 15–11 i favør hjemmelaget.

Grüner tok ledelsen da Emil Holm Larsen, som kom til Grüner for noen få uker siden, scoret sitt første mål for klubben. Det var også hans første i eliteserien. Målet kom etter gode Grüner-minutter, men bortelaget svarte bare halvminuttet senere. Mats Frøshaug vippet pucken over Quentin Papillons høyre skulder.

I de siste to minuttene kom kveldens første powerplay, Marius Carho Hansen fikk en stor mulighet til å score sekunder før signalet gikk, men en god redning av bortelagets keeper holdt det uavgjort inn i den første pausen.

Det meste gikk galt

Victor Granholm sendte gjestene i føringen etter minuttet. Ti sekunder senere scoret Kristoffer Thomassen også. Brått ble Grüners oppgave på nytt vanskelig. Laget gir aldri opp og produserte sjanser til å starte opphentingen. Tim Robin Johnsgård sendte pucken på tvers av slottet, over til Carho Hansen som kom i fart. Det var åpent mål, men Carho Hansen nådde ikke fram. Minutter senere snappet Tobias Skuterud en pasning og var helt alene foran mål. Skuddet gikk i begge stolpene og ut. Det var ikke Grüners periode verken offensivt eller defensivt. Charlie Björlin var litt voldsom i en duell og ble sendt til to minutter. Bortelaget utnyttet overtallsspillet og Granholm scoret bortelagets fjerde.

Marerittperioden var ikke over. Joachim Sommer Nielsen og Petter Birkheim ble begge sendt i fryseboksen samtidig og dermed måtte Grüner spille tre mot fem. Det ble naturligvis vrient, Frisk scoret igjen og vant perioden 4–0.

– Vi er for myke i duellene og gjør det for lett for dem. De får to på rappen og kampen inn i sitt spor. Det er synd at vi ikke har stolpe inn der, sier Gozzi om perioden som avgjorde kampen.

Amper stemning

Det er ikke mange kampene siden Grüner lå under med fire mål. Mot Lillehammer kom de tilbake, det samme gjorde de mot Storhamar og Stavanger. Og det sto ikke på sjansene, Grüner vant faktisk skuddstatistikken, men i kveld kom ikke de nødvendige målene til å skape den samme troen og momentumet som oppstår i jakten på en opphenting.

I stedet ble det en ny puck forbi Papillon da Birkheim fikk to ganger to minutters utvisning og bortelaget kunne bearbeide i mange overtallsminutter. Senere kom det sjuende. Frustrasjonen tok etter hvert overhånd for flere spillere. Og da gjestenes Mats Frøshaug leverte en særdeles ufin takling tre sekunder før slutt skiltes lagene som alt annet enn venner.

Det skulle blitt byderby i Grünerhallen mot Vålerenga på lørdag, men det oppgjøret er utsatt etter smittetilfeller i Vålerenga. Da går gutta fra løkka hvile beina og bli kvitt magesjauen før kampene kommer tett som hagl fra tirsdag av. Da venter Manglerud Star på borteis.

– Vi skal være hundre prosent klare til den kampen, avslutter kaptein Gozzi.

---

Kampfakta:

Eliteserien menn torsdag, 34. runde

Grüner – Frisk Asker 1–7 (1-1, 0-4, 0-2)

Grünerhallen, 200 tilskuere

Mål:

1. periode: 1–0 (13.51) Emil Holm Larsen (Marius Carho Hansen, Tobias Skuterud), 1–1 (15.11) Mats Frøshaug (Magnus Tveit Geheb, Mikkel Christiansen).

2. periode: 1–2 (21.06) Viktor Granholm (Jacob Lagacé), 1–3 (21.17) Kristoffer Thomassen (David Morley, Jimi Kuronen), 1–4 (30.28) Granholm (Kuronen, Frøshaug), 1–5 (33.39) Morley (Frøshaug, Isak Wallin).

3. periode: 1–6 (49.44) Christiansen (Morley, Lagacé), 1–7 (58.54) Granholm (Esbjørn Fogstad Vold, Kuronen).

Utvisninger: Grüner 6 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Frisk Asker 7 x 2 min., 2 x 5 min. og 2 x 20 min.

Stavanger – Sparta 4–1 (1-0, 1-1, 2-0)

200 tilskuere

Mål:

1. periode: 1–0 (14.10) Steven Whitney (Jarrett Taylor Burton, Christoffer Karlsen).

2. periode: 1–1 (24.43) Kristian Jakobsson (Marcus Fagerudd, Emil Lundberg), 2–1 (31.50) Dennis Løvold Sveum (Ludvig Hoff, Rob Allen Bordson).

3. periode: 3–1 (50.42) Tommy Kristiansen (Martin Lefebvre, Bordson), 4–1 (58.21) Dan Kissel (Kristiansen, Burton).

Utvisninger: Stavanger 5 x 2 min., Sparta 2 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: