Ishockey

Nytt byderby utsatt etter koronautbrudd i MS: – Håper å spille mot Stjernen

Lokaloppgjøret mellom Vålerenga og Manglerud Star på tirsdag ble utsatt grunnet koronasituasjonen i MS. Det samme blir kampen mot Grüner torsdag, men håpet er å kunne stille lag til helgens oppgjør mot Stjernen.

Manglerud Star startet året med å tape for Frisk Asker for en ukes tid siden. Etter det har laget blitt rammet av et koronautbrudd, slik at kampen mot VIF sist og torsdagens kamp mot Grüner har blitt utsatt.

– Vi har bare to rekker tilgjengelig, så vi sendte inn oversikten over koronatilfeller og skader til forbundet tidligere i dag, der vi ba om at kampen ble utsatt. Vi vil gjerne spille kamper når det er mulig, men akkurat nå er det litt for tynt, sier MS-trener Knut Jørgen Stubdal til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Håper å teste seg ut på fredag

Han kan fortelle at det er seks personer som er koronasmittet i MS, mens det er fire som er i karantene. I tillegg er fire-fem spillere ute med skader, og når halvparten på juniorlaget også er ute, har de ikke nok spillere tilgjengelig til å gjennomføre.

– De fire som er i karantene har ikke fått svar på sine tester, og de som er koronasmittet må følge den protokollen som er. Men hvis alt går som vi håper kan flere av spillerne teste seg ut av karantene på fredag, slik at vi har et håp om å kunne spille kampen mot Stjernen på lørdag, forteller Stubdal.

Hvis det går, vil denne ukens utsatte kamp mot Vålerenga bli spilt allerede neste tirsdag. Morgendagens kamp mot Grüner er flyttet til 25. januar. Grüner vil på sin side ta i mot Storhamar til kamp torsdag kveld, klokken 19.00.

– Vi er innstilt på å spille mot Stjernen på lørdag, og da har vi bare den utsatte kampen mot Grüner som hengekamp. Jeg tror alle lagene vil være så fleksible som mulig, med tanke på nye motstandere og viljen til å gjennomføre sesongen er stor hos alle lag, sier Stubdal.

– Må se på alle muligheter

MS-treneren håper for alt i verden at de klarer å unngå å stanse serien for tredje sesong på rad.

– Hvis serien blir stoppet i år også, rykker vi ned, slik Narvik gjorde i fjor. Det vil vi selvsagt unngå, men samtidig blir det for dumt om vi skal avlyse serien for tredje år på rad. Alle andre klarer å gjennomføre sine serier, så hvorfor skal ikke vi klare å gjøre det samme, forteller Stubdal.

Han sier at det er mange grep som diskuteres, for å få til nettopp det.

– Jeg vet at det allerede diskuteres om vi skal spille færre kamper i serien, og også redusere antallet kamper i sluttspillet fra sju til fem for eksempel. Jeg tror alle lagene er innstilt på å spille tett for å få gjennomført sesongen, og det går muligens også an å bruke OL-oppholdet til å få arrangert noen kamper. Selv om enkelte lag da har spillere borte, må vi se på alle muligheter for å få gjennomført årets sesong, sier MS-treneren.

Mer fra Dagsavisen