Ishockey

Byderbyet mellom VIF og MS flyttes en uke – gir fire lokaloppgjør på ni dager

Manglerud Star skulle egentlig spilt to lokaloppgjør denne uka mot VIF og Grüner, men tirsdagens kamp mot Vålerenga ble flytta en uke. Dermed blir det to oppgjør mellom VIF og MS på to dager neste uke.

Etter en 3,5 ukes lang koronapause var Vålerenga tilbake i aksjon mot Sparta, før det bar inn i karantene igjen etter en positiv test i laget. Det medførte tre dager i karantene, før VIF-spillerne kunne teste seg ut lørdag og spille kamp mot Ringerike søndag. En kamp som endte med seier 4-3 etter forlengning.

For Manglerud Stars del ble helgens oppgjør mot Storhamar utsatt til 17. februar, «grunnet nærkontakt-karantene for ett av lagene». Kamp blir det heller ikke for Manglerud Star mot Vålerenga, som skulle vært den første av to lokaloppgjør denne uka, da Norges Ishockeyforbund i en mail bekrefter at den kampen er utsatt til tirsdag 18. januar klokken 18.30.

Vålerenga skriver på sine hjemmesider at kampen ble utsatt fordi Manglerud Star ikke kunne teste seg ut av karantene.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Dermed er Manglerud Stars neste kamp lokaloppgjøret hjemme mot Grüner på torsdag, mens Vålerengas neste kamp er borte mot Lillehammer. Også det på torsdag, før det altså blir tre lokaloppgjør på rad for Vålerenga neste uke. Først et dobbeltoppgjør hjemme mot Manglerud Star tirsdag og torsdag 18. og 20. januar, før uka avsluttes med bortekamp mot Grüner 22. januar.

– Vi skal være fornøyd med at vi får spille kamper, og forhåpentligvis kan vi fullføre sesongen i år. Nå som spillerne er vaksinerte, og det ser ut til at vi har litt bedre kontroll, både tror og håper jeg vi får gjennomført både grunnserien og sluttspillet i år. Så får vi heller ta en tredagers-karantene her og der, sier VIF-kaptein Tobias Lindström til Dagsavisen.

De mange utsettelsene gjør også at Hockeyforbundet justerer på spilleplanen, og parer opp lag som kan spille. Selv om det kan gi nye motstandere og kamper på kort varsel, mener Lindström det er en god løsning.

– For oss spillere er det ikke noe problem å få vite hvem vi skal spille mot på kort varsel. Det er bedre at lagene som kan spille, får spilt de kampene som kan spilles, også må vi prøve å få omberammet og få spilt de utsatte kampene før sluttspillet. Det kan bety mange kamper over en kort periode, men jeg synes den ordningen er positiv, sier svensken.

Mer fra Dagsavisen