Ishockey

Skadet Booth tilbake med mål i debuten: – Lover at det kommer mye mer fra meg

Etter 1,5 år uten kamp startet David Booth som han sluttet forrige gang han var i Norge. Han scoret mål i debuten, men måtte senere gå ut med skade. – Jeg klarte knapt skøyte rundt utpå der, sier en frustrert Booth.

Det vekket oppsikt da David Booth, med over 500 kamper i NHL, valgte å signere for Manglerud Star i 2019. 20 mål på 22 kamper ble det den gang, og siden serien i Norge ble stoppet i 2020 har Booth ikke spilt kamp. Uten at det syntes da han søndag gjorde sin debut for Vålerenga.

– Jeg synes ikke den lange pausen har påvirket meg i det hele tatt egentlig, da jeg nesten aldri har følt meg så bra og så sterk som jeg har gjort før jeg kom hit igjen til Norge. Jeg har fått gjennomført noen treninger her, og det føles litt som at jeg spilte kamp forrige uke, da jeg har holdt meg i gang de siste to årene, forteller Booth til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Klarte knapt å skøyte rundt

Under ett kvarter tok det før Booth åpnet scoringskontoen sin for Vålerenga, da amerikaneren satte inn 1-1-målet i overtall etter en strålende pasning fra kaptein Tobias Lindström.

– Målet kom etter en bra pasning fra Tobias, som jeg egentlig ikke trengte å gjøre så mye mer enn å sette ut kølla for å score på. Så det var egentlig mye bedre av han enn det var av meg, for jeg klarte knapt å skøyte rundt utpå der, sier Booth.

Selv om han er glad for at han allerede har fått det første målet for sin nye klubb, hadde han helst sett at han ikke scoret, og at han klarte å fullføre kampen uten smerter.

– Det er alltid kjekt å score, men noen ganger er det sånn at du gjerne skulle ønske du kunne spilt bedre og ikke scoret enn å score og ikke spille så bra. Det føles ikke like godt med tanke på den skaden, da jeg virkelig har følt meg bra i det siste og så kommer denne idiotiske skaden og ødelegger starten i en ny klubb. Forhåpentligvis kan jeg ta noen dager fri nå, slik at skaden får leget seg, sier veteranen.

Historien gjentar seg for Vålerenga

Lindström, som bidro med to målgivende og ett mål, skryter av nyervervelsen og håper han kan bidra som han gjorde i MS.

– David er en veldig fin tilvekst til oss, da han har masse erfaring og rutine på det nivået her, og viste hvor god han var da han spilte her sist. Forhåpentligvis kan han levere på det samme nivået, eller enda bedre for oss, og det skal bli veldig kjekt å se hva han kan bidra med, forteller Lindström til Dagsavisen.

Selv med målgivende til Booth, og målgivende på 3-2-målet til Mathis Olimb, i tillegg til at han selv scoret 2-1-målet, ergret VIF-kapteinen seg over at laget igjen ga vekk poeng på grunn av unødvendige utvisninger.

– Det kommer alltid utvisninger, men vi tar unødvendige utvisninger og har seks mann på isen også i dag, og sånn kan vi ikke holde på. Vi må virkelig bli bedre i boxplay, da vi må klare å forsvare oss bedre enn vi har gjort de siste kampene. Der har vi noe å jobbe med, forteller Lindström.

Ingen optimal oppladning eller start

Med tre dagers karantene, og et baklengsmål før det var spilt ett minutt, var det verken en god oppladning eller inngang på kampen for Vålerengas del. Lindström mener at det ikke er en unnskyldning for at det heller ikke i dag ble full pott.

– Det gjør selvsagt noe med rytmen, det er det ingen tvil om. Men vi kan ikke fokusere på det, og vi får være glade at vi faktisk får spilt kamper og gjøre noe med det vi kan gjøre noe med. Skal du først slippe inn et mål, er det bra at det er såpass tidlig at vi kan gjøre noe med det, selv om det ikke er en optimalt start på kampen. Det ble i hvert fall seier til slutt, så vi får ta med oss det, sier kapteinen.

Den seieren kom uten Booth på banen, da han ikke spilte mer etter midtperioden. Allerede tidlig i første periode kjente 37-åringen at noe ikke var som det skulle.

– Før Sparta-kampen pådro jeg meg en skade på trening, og selv om jeg trodde den var leget, kjente jeg allerede på det første byttet at den var tilbake. Jeg tror ikke jeg har gledet meg så mye til å spille en kamp på veldig, veldig lenge, og at jeg da ikke klarer å spille på mer enn 50 prosent er veldig frustrerende og gjør det hele til en litt bittersøt debut, sier 37-åringen.

Booth håper på det beste

Hjemme i USA har han drevet med hockeyskole for unger, og holdt seg i form på den måten, før han reiste tilbake til Norge her datteren hans er født for å spille sporten han elsker.

– På det meste var det rundt 30 unger jeg trente i USA, der jeg virkelig trente mye teknikk og fikk skøytet mye med dem. Det er veldig kjekt å være tilbake her i Norge, der alle er så vennlig innstilt og vi hadde en kjempefin tid sist, og det å være tilbake igjen på isen i dag var derfor veldig bittersøtt, sier han og fortsetter:

– Skaden føles ikke bra nå, men rett etter kamp er alltid da det er verst. Du må gi det litt tid, før du kan evaluere situasjonen på nytt, og få behandling. Kroppen vil lege seg, så jeg må bare gjøre det som skal gjøres, så skal jeg komme sterkere tilbake. Det kommer mye mer fra meg, det lover jeg, forteller Booth.

---

Kampfakta:

Fjordkraftligaen, runde 31

Vålerenga – Ringerike 4-3 e.f (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

Jordal Amfi, 50 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (0.59) Brett Perlini (uassistert), 1-1 (14.57) David Booth (Lindström, Ekelund).

2. periode: 2-1 (35.59) Tobias Lindström (Sundberg, T. Olsen), 2-2 (38.20) Brett Perlini (Gulbrandsen, Åslin)

3. periode: 3-2 (42.48) Mathis Olimb (Lindström, Espeland), 3-3 (55.55) Perlini (Eriksson, Åslin)

Forlengning: 4-3 (63.27) Martin Røymark (Taimi, Olsen)

Skudd: 28-32 (5-5, 7-11, 10-13, 6-3)

Utvisninger: 6x2 Vålerenga. 2x2 Ringerike.

Dommere: Tommy Søstumoen og Robin André Berg

Vålerengas rekker:

Keeper: Tobias Breivold (Steffen Søberg)

1.rekke: Kalle Ekelund, Stefan Espeland, David Booth, Mathias Olimb, Pontus Finstad

2.rekke: Tommi Taimi, Daniel Sørvik, Axel Sundberg, Tobias Lindström, Thomas Olsen

3.rekke: Villiam Strøm, Gabriel Koch, Martin Røymark, Magnus Brekke Henriksen, Svein Petter Falk-Larsen

4.rekke: Jakob Wikstøl, Filip Lalande, Sole Marius Ryen, Colin Spaberg Olsen

---

Mer fra Dagsavisen