Ishockey

Ahlholm ferdig i Storhamar etter overfallet: – Uakseptabelt og svært alvorlig

Rasmus Ahlholm har fått sparken i ishockeyklubben Storhamar etter overfallet på lagkamerat Jacob Lundell Noer på trening.

Det opplyste klubbens styreleder Stein Onsrud på et pressemøte fredag. Den fæle taklingen skjedde på trening mandag.

– Vi har valgt å avslutte kontrakten med Rasmus med umiddelbar virkning. Bakgrunnen for det er den mye omtalte hendelsen på trening denne uken. En sånn handling som skjedde der, er helt uakseptabel og svært alvorlig. Vi ser ikke noen formildende omstendigheter rundt det som skjedde, sa Onsrud.

Hendelsen er gjort tilgjengelig på video, og der ser man at Ahlholm går inn med fart mot lagkameraten sin og setter sin egen hockeykølle mot halsen til Jacob Lundell Noer. En del av Ahlholms hockeykølle knekker i sammenstøtet.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Tidligere Vålerenga-spiller Ahlholm har forklart overfor Aftonbladet at han feiltolket situasjonen.

– Vi hadde vært på hverandre, fram og tilbake, noe som hadde bygget seg opp under hele treningen. Siden feiltolket jeg situasjonen fullstendig, og alt fikk et veldig uheldig utfall der jeg gikk etter ham og han etter puck, sa Ahlholm.

Ahlholm har ikke vært på trening siden hendelsen. Noer var tilbake på isen fredag, ifølge TV 2. Han har ikke ønsket å kommentere saken.

Torsdag ble det også kjent at politiet i Innlandet har opprettet sak.

Saken er oppdatert

Mer fra Dagsavisen