Ishockey

«Shampo» vil løfte VIF: – Vi er ikke ferskinger

Skader, sykdom, trenerskifte. Ting har ikke gått på skinner for Vålerenga Hockey så langt denne sesongen. Men nå ser Espen Knutsen muligheten for en «winning streak» på Jordal og på borteis.

Avlyste kamper på grunn av sykdom og skader, samt trenersparkingen av Kenneth Larsen, har gjort den siste tiden tøff innenfor portene på Jordal Amfi.

– Det er klart det har vært ganske krevende. Vi har så å si ikke hatt folk på trening. Vi har ikke trent skikkelig siden forrige kamp. Det er vanskelig å trene systemer da. Vi har egentlig bare kunnet ha enkle øvelser på trening, sier Espen «Shampo» Knutsen til Dagsavisen.

Men til torsdagens seriekamp – lokaloppgjøret hjemme mot Grüner – har han en gladmelding.

– Kampen går som planlagt. Vi klarer vel akkurat å stille tre rekker. Vi har hentet Kevin Berg inn på lån fra Lørenskog, så da klarer vi det akkurat, opplyser han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Shampo som fast hovedtrener?

Sterke navn som Stefan Espeland, Filip Lalande og Jonas Oppøyen er fortsatt ute. Men Shampo gleder seg over at én viktig brikke er tilbake mot Grüner:

– Martin Røymark er spilleklar. Dét er det positive oppi alt dette.

Også Rasmus Forsberg, som er leid inn fra Hasle, er klar til kamp. Sportssjef Frikk Juell opplyser at det er 15 mann i troppen til Grüner-matchen.

– Det har vært krevende, og skadesituasjonen har virket bunnløs til tider. Der føler vi at vi har vært veldig uheldige. Det dukket opp korona og øvrig sykdom i laget – det gjorde det ikke akkurat mindre komplisert å få gjennomført en god treningshverdag. Men i idretten er vi vant til å håndtere utfordringer, og jeg opplever det som at spillergruppa har vært veldig positiv. De har angrepet situasjonen positivt og trent godt, sier Juell til Dagsavisen.

I slutten av november ble det klart at VIF hadde sparket hovedtrener Kenneth Larsen. Siden er det Shampo, Joachim Svendsen og sportssjef Juell som midlertidig har ledet laget. Shampo uttalte nylig til TV 2 at han ønsker seg den løsningen også på permanent basis.

– Ønsker du å fortsette som hovedtrener?

– Det er klart jeg ønsker å fortsette. Men det viktigste er ikke navnet på rollene, det viktigste er at vi blir et bra trenerteam. Et team som fungerer sammen. Nå har for eksempel Frikk vært her i mange år, og jeg har jo selv vært her i en evighet. Så det er ikke tre ferskinger det er snakk om, svarer Espen Knutsen.

Sportssjefen om trenersituasjonen

Juell sier følgende om Shampos kvaliteter i trenerrollen:

– Jeg er veldig glad for at Espen hadde ønske om å være med videre. Han er en stor ressurs, og besitter enormt med hockeykunnskap. Men hvem som ender i hvilken posisjon, er for tidlig å konkludere med nå.

Han er enig med Knutsen i at tituleringer ikke spiller en stor rolle.

– I et moderne trenerteam er det en jevn fordeling av oppgaver. Trenerteamet er veldig sentralt, det er jeg helt enig med Espen i. Dynamikken i et team er viktigere enn hvem som har hvilken funksjon, sier sportssjefen og fortsetter:

– Prosessen nå handler om å produsere en god kravliste til hva vi forventer av vårt neste trenerteam. Om deler av teamet hentes eksternt, vet vi ikke enda.

Sportssjef i Vålerenga, Frikk Juell.

– Shampo håper du også blir med videre i trenerteamet. Hva sier du selv?

– Sportssjef-mandatet er nærmest en livsstil. Det er utrolig omfattende. Det som er viktig i denne situasjonen, er at klubben gjør en nyansert vurdering av hvordan jeg skal disponere min tid. Foreløpig er dagens løsning en vi kjører på med inntil videre. Så må vi tråkke opp stien litt mens vi går. Men jeg opplever at gruppa har respondert veldig godt på møtene vi har hatt så langt. Både når det gjelder grunnspillet vårt, men også generelt rundt hvordan vi skal ha det på og av isen, sier Frikk Juell.

Mulige forsterkninger

VIF har hatt en sesong med variable resultater, og ligger foreløpig på 5.-plass i serien. Men klubben håper å ha profiler som Pontus Finstad og Filip Lalande tilbake på isen i romjulen. Veteran og nyervervelse David Booth er også snart spilleklar, og «Shampo» sier man også vil se etter øvrige forsterkninger.

– Frikk følger med på alt i den forbindelse. Vi bør for eksempel få inn en erstatter for Mika Partanen, som er ute resten av sesongen. Men det gjelder å ha litt is i magen når det gjelder nye spillere. Man må vente til man finner den rette, ikke bare hoppe på det første og beste alternativet, påpeker Espen Knutsen.

Han forventer en tøff kamp mot Grüner torsdag, men håper laget kan finne flyten igjen.

– Jeg håper jo ting skal stabilisere seg litt, da. At vi kan få winning streak nå. Da vil det hjelpe å få tilbake folk fra skader, sier Shampo.

Mer fra Dagsavisen