Ishockey

Ingen plass i OL for ishockeylandslaget

Kinas ishockeylandslag beholder plassen i eget OL. Dermed stepper ikke Norge inn som erstatter i Beijing-lekene.

Norges landslagssjef Petter Thoresen sendte utpå et urutinert lag i 0-3-tapet for Latvia torsdag. Her er han fra tidligere i høst. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norges Ishockeyforbund har endelig fått svaret de har ventet på i flere uker. I en pressemelding står det at Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) landet på å la OL-vert Kina få delta.

Blant spørsmålene IIHF har måtte ta stilling til, er hvilke spillere Kina skal få lov til å bruke i vinterlekene. Flere på det kinesiske landslaget er nordamerikanere som flyttet til landet for å spille for den kinesiskeide KHL-klubben Kunlun Red Star.

– Selv om vi selvfølgelig hadde håpet på OL-deltakelse, er det godt å endelig ha en avgjørelse, sier Norges ishockeypresident Tage Pettersen.

Kina er som vertsnasjon automatisk kvalifisert til OL. Det til tross for at de er rangert som nummer 35 på verdensrankingen.

Petter Thoresens norske mannskap hadde erstattet Kina dersom IIHF hadde bestemt at arrangørlandet ikke skulle få være med, men den muligheten er nå borte.

«Norges Ishockeyforbund aksepterer IIHFs beslutning, og vil nå arbeide fremover med å forberede herrelandslaget så godt som mulig til VM i Finland 13.-29. mai 2022», heter det i en uttalelse.