Ishockey

Grüner tok overraskende poeng på Hamar

(Storhamar - Grüner 2-1 etter straffer). Etter åtte strake tap fikk Grüner endelig en positiv opplevelse.

Sjelden har favoritten vært større enn det Storhamar var i CC-Amfi torsdag kveld. Grüner har ikke tatt et eneste poeng mot Storhamar etter at de gjorde comeback i topphockeyen.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

Vi vet ikke om det preget hjemmelaget for mye. Men Storhamar spilte to hele perioder pluss tilleggstiden uten å score mot et Grünerlag som var mye mer kompakt i forsvar.

To tidlige scoringer

Kampens eneste scoringer kom i første periode og det var Grüner som tok ledelsen etter drøye åtte minutter. Vetle Salsten fikk av gårde et skudd etter en kontring, det ble keeper retur som Tobias Skuterud fikk pirket over streken.

Snaut tre minutter senere kom utligningen da Patrick Thoresen styrte pucken i mål.

Da forventet det litt halvhjertede publikum ren overkjørsel, men det fikk de ikke. Jo da, Storhamar vant skuddstatistikken i åpningsperioden 13-4, men Grüners trumfkort er og blir keeper Quentin Papillon som igjen tok det som kom.

Tapsrekken måtte brytes

Selvtilliten fra åpningsperioden tok Grüner med seg inn i midtperioden der de var betydelig mer aggressive og kom i posisjon en rekke ganger mot et tafatt hjemmelag.

Slik fortsatte det i den siste perioden også. Grüner vant faktisk skuddstatistikken i midtperioden (10-12), mens Storhamar skjøt hyppigst i den siste.

Grüner-spillerne var langt nede etter tapet for bunnplasserte Manglerud Star søndag, men turen til Hamar ble en sportslig opptur. Rekken med åte kamper uten poeng måtte jo ta slutt en gang, men det var overraskende at det skjedde på Hamar.

Ville ha straffer

Tilleggsminuttene med tre mot tre var tamme og det så ut som Grüner ville ha straffeslag. Det fikk de, men Grüner bommet på alle sine, mens Storhamar traff den ene gangen som var nødvendig. Saluem Solem skaffet dermed Storhamar et ekstrapoeng.

Men Grüner-keeper Papillon ble kåret til kampens beste spiller.

Men publikum, som møtte opp i et antall av kanskje 600 (det offisielle tallet solgte billetter var 1051), hadde forventet seg tre poeng her.

Var dette et vendepunkt, Grüner?

Neste oppgave er Frisk Asker borte lørdag før Vålerenga venter i neste bortekamp torsdag om en uke.

---

Eliteserien ishockey menn torsdag, 23. runde:

Storhamar – Grüner 2-1 e.str. (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

CC-Amfi, Hamar: 1051 tilskuere.

1. periode: 0-1 (8.10) Tobias Skuterud (Vetle Salsten, Sander Frøberg), 1-1 (10.54) Patrick Thoresen (Sander Vold Engebråten).

2. periode: Ingen.

3. periode: Ingen.

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 2-1 Samuel Solem.

Utvisninger: Storhamar ingen, Grüner 3 x 2 min.