Ishockey

Også lørdagens byderby utsatt

Skader og sykdom i Vålerenga, gjør at lagets kamp mot Manglerud Star lørdag også blir utsatt.

Fredag formiddag sendte Norges hockeyforbund ut mail med en bekreftelse på at også lørdagens oppgjør mellom Vålerenga og Manglerud Star blir utsatt. VIF fikk også utsatt torsdagens kamp mot Stavanger Oilers.

– Kampen er utsatt inntil videre grunnet sykdom/skader hos Vålerenga på mange spillere, skriver seriespill-konsulent Grethe-Elisabeth Fjeldstad

Torsdagens positive prøve har gjort at hele troppen er testet på nytt.

– Vi venter på flere testsvar. Vi krysser fingrene og håper ikke det er flere positive. De har ikke symptomer, men vi vet jo ikke, sier Vålerenga-lege Anine Nordstrøm om smitten til nettstedet nitten.no.

Norges Ishockeyforbund har publisert nye retningslinjer for kampavviklingen framover. Der står det at alle kampene skal spilles med mindre fem spillere eller flere har påvist koronasmitte.

Samtidig står det: «Spillere som nylig har testet seg med PCR-test, skal ikke delta på verken trening eller kamp før de har fått svar på testen».

VIF har kun tolv spillere tilgjengelig

Med Martin Røymark, Stefan Espeland, Mika Partanen, Pontus Finstad, Filip Lalande og Jonas Oppøyen allerede ute med skade, har flere av spillerne på laget også blitt syke. Derfor har torsdagens kamp mot Stavanger Oilers blitt utsatt. Det melder Vålerenga hockey på sine hjemmesider.

– Nå har flere av spillerne også fått mageproblemer, hvor dette har spredd seg raskt i laget og har ført til at det kun er fire backer, seks løpere og to keepere som hadde, per i dag (onsdag), vært klare for kamp i morgen (torsdag), opplyser Vålerenga og fortsetter:

– I tillegg til et skade- og sykdomsrammet a-lag, er det dessverre også utbrudd av covid-19 i både u18 og u20. U20-laget opplever høyt smittetrykk med stigende trend og har blitt anbefalt av bydelsoverlegen å avlyse kommende kamper. Dette betyr også at a-laget ikke har mulighet til å hente opp spillere til troppen sin, skriver Vålerenga.

Oilers klare til kamp

I tillegg til at kampen mot Stavanger Oilers torsdag blir utsatt, står også hjemmekampen mot Manglerud Star på lørdag i fare.

– Mageproblemene er av typen som gjerne gir seg i løpet av noen dager, og vi håper å få dem raskt tilbake, men det er vanskelig å si nå om det blir kamp på lørdag eller ikke. Vi må ta dag for dag og komme tilbake til lørdagens kamp senere i uka, sier daglig leder, Jon Thore Thorstensen til VIFs hjemmesider.

I Stavanger var toppkampen langt på vei utsolgt, og serielederne gledet seg til kamp.

– Vi var innstilt på å spille. Det var en storkamp alle gledet seg til og har forberedt seg godt til. Både tenningsmessig og taktisk. Det hele mister litt føttene og blir et slag i magen. Så er det som det er. Vi har to år med tilpasningsdyktighet i kroppen, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson til Dagsavisen RA.

– Vi skal banke dem enda hardere når vi møter dem! Vi må snu det og bruke dette som energi. Ikke første gang det skjer noe rart med det laget, legger assistenttrener Juha Kaunismäki til.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling



Mer fra Dagsavisen