Ishockey

Lindströms tøffe VIF-dom: – Under middels

Tobias Lindström er alt annet enn fornøyd med det han og lagkameratene har prestert denne sesongen. Vålerenga-kapteinen krever mer stabilitet i fortsettelsen.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Torsdag fikk tabellfirer VIF en drømmeåpning med 4-0 i første periode mot serieleder Stjernen. Tre mål av Tobias Lindström og ett av Pontus Finstad ga hjemmelaget et jerngrep om oppgjøret i egen stue, men laget fra Fredrikstad snudde kampen og vant 5-4 etter forlengelse. Austin Edward Cangelosi, Tyler James Coulter (2), Andreas Heier og Patrick McKenna Newell avgjorde for bortelaget foran 2691 tilskuere i Jordal Amfi.

Etter matchen irriterte Lindström seg over det han mener var gavepakker av noen mål til gjestene. Nå vil han se andre takter resten av sesongen.

– Sesongen så langt har vært under middels fra vår side, erkjenner 33-åringen overfor Dagsavisen.

VIF fikk en pangstart mot Stjernen torsdag, men kollapset og tapte etter forlengelse.

Høyt maksnivå

På spørsmål om hva som må gjøres for å heve seg, trekker han fram stabilitet som nøkkelen.

– Vi har et bra maksnivå, men det gjelder å finne et bedre og jevnere nivå. Da unngår vi å havne i situasjoner der vi byr motstanderen på mål. Som mot Stjernen, der vi slipper inn altfor enkle mål, sier VIF-profilen.

For stabilitet er alfa og omega i dette gamet, mener han.

– Vi må finne et jevnere nivå, det er det jeg tror vi har savnet. Og vi må slutte å slippe inn enkle mål. For gjør du det som vi gjorde etter første periode mot Stjernen, vinner du ikke hockeymatcher. Så enkelt er det, sier veteranen.

Spår vanskelig Sparta-oppgjør

Allerede lørdag får han og VIF en ny mulighet til poengfangst. Da kommer tabelltreer Sparta på besøk til ny toppkamp i Jordal Amfi.

– Sparta kommer til å gå hardt ut. Det er et velstrukturert lag, som vant 5-2 mot Lillehammer sist. Det blir en tøff match. Det gjelder at vi er klare, sier Lindström.

Vålerenga Hockey-trener Kenneth Larsen.

Etter tapet mot Stjernen pekte VIF-trener Kenneth Larsen på sløvhet og slurv som deler av årsaken til at seieren glapp mot Fredrikstad-laget. Dét kan ikke skje mot sarpingene lørdag.

– Det blir tøft mot Sparta. Vi må finne tilbake til der vi ønsker å være. Vi må terpe på de tingene som ikke gikk bra mot Stjernen. Og vi må spille seksti gode minutter – det holder ikke å bare prestere i én periode, sier Larsen til Dagsavisen.

VIF på fjerdeplass er fire poeng bak Sparta på tredje. Larsen og co. har åtte poeng opp til Stjernen som topper.

Hold deg oppdatert på oslosporten! Få nyhetsbrev fra Dagsavisen her

---

Kampfakta

Vålerenga Hockey – Stjernen 4-5 etter spilleforlengelse (4-0, 0-3, 0-1, 0-1)

Eliteserien i ishockey

Jordal Amfi, 2691 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (00.55) Tobias Lindström (Jørgen Karterud, Tommi Taimi), 2-0 (13.58) Pontus Finstad (Storm Mørch-Karlstad, Sole Marius Ryen), 3-0 (15.48) Lindström (Karterud, Thomas Olsen), 4-0 (18.14) Lindström (Olsen, Karterud)

2. periode: 4-1 (22.54) Austin Edward Cangelosi (str.), 4-2 (31.32) Tyler James Coulter (str.), 4-3 (36.42) Andreas Heier (Ole Einar Engeland Andersen, Cangelosi)

3. periode: 4-4 (41.27) Coulter (Heier, Patrick McKenna Newell)

Forlengelse: 4-5 (64.23) Newell (Andersen)

Skudd: 40-42

Utvisninger: VIF 5 x 2 min, Stjernen 3 x 2 min.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: