Ishockey

Tomålsscoreren langt nede etter nytt tap: – Altfor dårlig!

Grüner fortsetter å tape. Torsdag gikk de på sitt femte strake tap da Sparta Sarpsborg vant 4-2 i Grünerhallen.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): Grüner hang med Sparta Sarpsborg i store deler av kampen og tapte skuddstatistikken bare så vidt det var. Det sto 2-2 etter to perioder og det var hjemmelaget som hadde momentet i kampen, men et Sparta-mål etter bare 22 sekunder av den tredje perioden så ut til å ta all luft ut av Grüner-ballongen.

Og da latviske Maksims Ponomarenko satte inn 4-2 sju minutter senere, klarte ikke hjemmelaget å hente opp ledelsen. Dermed ble det 2-4-tap.

– Kampen i seg selv er helt grei, men det holder ikke, nok en gang. Vi er for dårlige på for mye. Det er for mange feil fra enkeltspillere, sier tomålsscorer Nicolai Eliesen til Dagsavisen.

– Vi er jo med i kampen og jobber alt vi kan. Så glipper det litt og da rakner alt. Også er vi for dårlige i undertall. Vi får for mange unødvendige utvisninger mot oss, fortsetter han. Torsdag slapp de inn to mål i undertall.

– For mange personlige feil

Trener Morten Elverud var ikke så altfor skuffet etter tapet, men:

– Vi gjør for mange personlige feil, rett og slett. Det må vi slutte med. Og vi må være klare når en periode starter. På 2-2 kan vi ikke sette et førstebytt som er så fullstendig ute og kjøre. Det setter forutsetningene for resten av perioden. Det er helt uakseptabelt, sier en meget slagen mann.

Han brukte nærmere 15 minutter før han tok seg tid til å prate med Dagsavisen.

– Vi hadde et par ting vi ville ta opp med noen spillere siden det var ganske ferskt. Derfor tok det en del tid, sier han.

Grüner har nå tapt fem strake kamper. I tillegg står de med bare én fattig seier hjemme i Grünerhallen denne sesongen.

– Hjemme skal vi være nærere å vinne. Vi taper ofte med ett og to mål her. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er rett og slett for dårlig, sier Eliesen.

– Vi er ikke fornøyd med å spille jevne kamper. Vi er såpass gode at det å bare holde det jevnt mot gode lag er ikke noe vi streber etter. Vi skal vinne kamper, sier treneren kontant.

Samtidig måtte trener Elverud innse at Ringerike på nærmest sjokkerende vis slo Storhamar 5-4 etter forlegning. Dermed er det åtte poeng opp til den siste sluttspillsplassen for Oslo-laget.

– Vi skal selvfølgelig ha sluttspillsplassen som Ringerike har. Det er lenge igjen og masse poeng å spille for. Vi må komme oss i riktig spor og finne dynamikken, sier Eliesen.

Lyspunkt

Et av få lyspunkter var nevnte Eliesen, som scoret to mål.

– Det var deilig å score to mål selvfølgelig. Jeg setter jo laget foran min egen prestasjon, men å score to mål var moro. Det er ikke hverdagslig. Jeg tar med meg scoringene, sier 2001-modellen som kom fra Vålerenga før sesongen og som var på lån fra nevnte VIF til Grüner sist sesong.

Nicolai Eliesen ble kåret til Grüners beste, vel fortjent.

Seieren torsdag var Spartas niende seier over Grüner på ni forsøk.

– Hvordan skal det snu?

- Vi må fortsette å jobbe med grunnspillet vårt, også må vi jobbe med noen elementer for å skape mer offensivt. Vi må finne den ordentlige balansen mellom det defensive og det offensive. Det sliter vi med nå, avslutter treneren.






Mer fra Dagsavisen