Ishockey

Norges ishockeykvinner tapte første kamp i OL-jakten

Norge fikk som ventet en tøff start på OL-kvalifiseringen i ishockey for kvinner. Laget røk 1-3 for puljefavoritten Tsjekkia torsdag.

Madelen Haug Hansen scoret Norges mål da det gjensto fire minutter igjen av første periode. I forkant var Ingrid Morset og Line Bialik nest og tredje sist på pucken. Scoringen ga 1-1, men kun 19 sekunder senere var tsjekkerne tilbake i føringen.

Tsjekkia er den store favoritten til å ta førsteplassen i gruppe C i OL-jakten. Laget har fordel av hjemmebane i Chomutov, og det er i tillegg best plassert på verdensrankingen. Der er de nummer sju, mens Norge ligger på 13.-plass.

Alena Mills ga vertene 1-0 etter snaut elleve minutter. Senere kom også Daniela Pejsova og Aneta Ledlova i målprotokollen. Tsjekkias tredje scoring tidlig i tredje periode fjernet det meste av spenningen.

Norge møter Ungarn lørdag og Polen søndag. Det vil kreve full poengpott i disse kampene for å ha håp om å ta seg til OL i Beijing i februar. Samtidig må Tsjekkia avgi poeng i sine to siste kamper. Det er kun gruppevinneren som avanserer til vinterlekene.