Ishockey

Vålerenga feiret åpning av Jordal Amfi med storseier

(Vålerenga - Grüner 6-2). Lørdag ble Jordal Amfi offisielt åpnet. Det feiret de med å knuse byrival Grüner 6-2.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): – Jeg følte nesten at jeg var tilbake på gamle Jordal Amfi. Det var en god, gammeldags VIF-stemning på kamp. Det var intensivt og med skikkelig trøkk. Utrolig gøy. Det var en utrolig god følelse å åpne Jordal, sier VIF-trener Kenneth Larsen til Dagsavisen etter lørdagens storseier.

– Det var en fin åpning og en fin ramme rundt kampen. Det var kult at det var ganske bra med folk også – nesten 3000 tilskuere er utrolig gøy. Det var helt magisk at «Vålerenga Kjerke» ble spilt live. Det er jo en av de fineste sangene. Det er sånne ting som setter en ekstra stemning på kampen. Både spillere og publikum satte pris på det, sier målscorer Mathis Olimb.

– Det var en helt fantastisk åpning. Masse folk og kjempetrøkk rundt kampen. Jeg fikk med meg at noen buet på Raymond Johansen og. De er vel politisk uenige, men det legger ikke jeg meg opp i! sier Thomas Olsen og ler.

Storslått markering

For selv om det var en ganske så vanlig seriekamp lørdag, var det den offisielle åpningen av Jordal Amfi. Og det ble markert!

Før kampen kom selveste Trond Ingebretsen ut på rød løper ut på isen og sang «Vålerenga Kjerke». Det var ikke vanskelig å få gåsehud etter at den sangen var ferdigspilt- og sunget.

I tillegg kom flere tidligere Vålerenga-spillere utpå isen for å få sin hyllest, deriblant de tidligere kapteinene Lars Erik Lund og Brede Csziscar.

– Tusen takk for at vi har Norges flotteste ishall her på Jordal, sa Tage Pettersen, som er president i Norges Ishockeyforbund.

Blandet mottakelse og kjempeåpning

Og rett før kampstart kom byrådsleder Raymond Johansen utpå isen. Der de andre hadde fått applaus og jubel, var mottakelsen en litt annen da Johansen entret den røde løperen. Noe applaus og noe piping mot den omstridte Ap-politikeren.

– Kjære hockeyvenner, kjære Vålerenga og kjære Grüner. Gratulerer og lykke til, sa han blant annet. Han droppet også pucken før kampstart.

Trond Ingebretsen synger «Vålerenga Kjerke».

Og åpningen virket å bety mye for Vålerenga-spillerne, som tok ledelsen etter bare 95 sekunder. Hjemmelaget i blått vant pucken i Grüners sone og Thomas Olsen fant Tobias Lindström. Med et knallhardt slagskudd fra tre-fire meter tok VIF ledelsen.

Spinnville minutter i andreperiode

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på etter den tidlige scoringen, men det ble ikke flere mål i 1. periode. Likevel fikk fansen noe å juble for tidlig i den andre perioden, da VIF scoret tre mål fra 21.22 til 24.59.

Først tok Jørgen Karterud med seg pucken med den ene skøyta inn i Grüners boks, før han satt ballen knallhardt i hjørnet. Like etter var det brødrene Spaberg Olsen som sto bak 3-0. Colin slo lekkert til Calle, som med utsiden av kølla la ballen opp i nettaket på lekkert vis.

Da tok Grüner timeout, men det så ikke ut til å hjelpe. VIF fikk dropp ved blueline og vant den, slik at pucken til slutt endte opp på køllebladet til Daniel Søberg. Han knallet til direkten og fant Mathis Olimb foran mål, som styrte pucken i mål med et lite touch. Dermed hadde hjemmelaget økt fra 1-0 til 4-0 på bare tre minutter og 37 sekunder!

Og tre minutter før den tredje perioden var over sto det 5-0. Pucken lå fri i flere sekunder foran Grüner-målet før Magnus Henriksen viste fandenivoldskhet og bare klinket pucken i mål fra noen centimeter.

Sterk Grüner-avslutning

Mika Partanen økte til 6-0 etter 43 minutter, før Grüner fikk pyntet på resultatet etter scoringer fra Eirik Hopen og Joachim Nielsen. Likevel var det Vålerenga det handlet om på denne lørdagskvelden på Jordal Amfi.

Jevnt over var Larsen veldig fornøyd med seieren lørdag.

– Vi var ordentlig på fra start og fikk godt betalt i starten av den andre perioden. Vi spiller to veldig gode perioder, før vi detter litt i den tredje perioden, noe som er litt naturlig, sånn jeg ser det. Vi slapp blant annet til juniorer som ikke har spilt så mye denne sesongen. Da blir resultatet som det blir, sier treneren.

– Det er mange som er gode, og det er godt å se at vi fordeler poengene utover også. Andrerekka vår har plukket opp hansken skikkelig i det siste. Det er bra.

Opp på 3. plass

Seieren var Vålerengas femte på rad mot Grüner. Totalt har lagene nå møttes ti ganger – VIF har kommet seirende ut i ni av dem. Bare 7. mars 2020, et par dager Norge verden stengte ned, klarte Grüner å vinne. Det gjorde de til gjengjeld med stil da de vant 5-1 hjemme.

Seieren sender Vålerenga opp på 3. plass i FjordKraft-ligaen med 33 poeng. Opp til serieleder Stjernen er det sju poeng.

– Jøss, det visste jeg ikke (at vi er nummer tre). Jeg ser ikke mye på tabellen, men progresjonen i spillet vårt. Vi ser at spillet sitter mer og mer, samtidig som vi fortsatt mangler en god del, sier Larsen.

Nå venter en tolv dagers lang pause for VIF, siden det skal spilles landskamper. Den pausen er kjærkommen for Oslo-laget.

– Da kan vi få litt fri og få tilbake en del spillere. Taimi, Espeland, Røymark, Finstad og Oppøyen mangla jo nå. Vi mangla vel åtte til denne kampen. Det blir fint med en pause nå, sier Larsen.

Det blir veldig fint å få trent bra og vært litt med familien. Trent og hvilt bra, viktig å hvile og. Glemmer nesten.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

---

Kampfakta

Vålerenga – Grüner 6-2 (1-0, 4-0, 1-2)

Jordal Amfi: 2832 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (1.35) Tobias Lindström (Thomas Olsen, Jørgen Karterud).

2. periode: 2-0 (21.22) Karterud (Olsen, Villiam Strøm), 3-0 (22.16) Calle Rune Spaberg Olsen (Colin Spaberg Olsen, Magnus Brekke Henriksen), 4-0 (24.59) Mathis Olimb (Daniel Sørvik, Kalle Ekelund), 5-0 (37.11) Henriksen (Olsen, Olsen).

3. periode: 6-0 (43.22) Mika Partanen (Olimb, Lindström), 6-1 (52.06) Charlie Björlin (Tim-Robin Johnsgård, Tobias Skuterud), 6-2 (56.34) Joachim Sommer Nielsen (Petter Andersen, Sean-Michel Sunnqvist).

Utvisninger: Vålerenga 1 x 2 min., Grüner 3 x 2 min.

Eliteserien ishockey menn lørdag, 18. runde:

Sparta – Storhamar 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)

Lillehammer – Stavanger 1-3 (0-1, 1-1, 0-

Manglerud Star – Ringerike 3-4 e.f. (1-2, 1-1, 1-0, 0-1),

Vålerenga – Grüner 6-2 (1-0, 4-0, 1-2),

Stjernen – Frisk Asker 2-4 (1-1, 0-2, 1-1).

---







Mer fra Dagsavisen