Ishockey

Vålerenga slo Storhamar på straffer etter ellevilt drama

(Vålerenga - Storhamar 5-5, 2-1 e. str.) Etter ti scoringer og overtid var det duket for straffer i Nye Jordal Amfi. Der seiret VIF, som etter seieren havnet a poeng med Storhamar på tabellen.

NYE JORDAL AMFI (Dagsavisen): En av norsk ishockeys store klassikere gikk av stabelen nok en gang torsdag kveld. Ti scoringer, ny publikumsrekord i Nye Jordal Amfi og straffer bydde oppgjøret på, og Vålerenga tok en etterlengtet hjemmeseier over erkerivalen.

To Partanen-mål på 16 sekunder

De første fem minuttene bydde ikke på store mulighetene for noen av lagene, men Storhamar fikk kampens så langt største sjanse ved Mats Brekke Olsen. Vingen fikk en fin pasning alene med keeper etter et brudd på Vålerengas sone, men fikk ikke til en ordentlig avslutning og satte pucken utenfor buret.

Heller ikke etter gjestenes første mulighet var det noen av lagene som fikk satt et ordentlig trykk på hverandre, men det var bortelaget som skulle sette kveldens første scoring. Patrick Thoresen vant en duell like innenfor VIFs sone, og spilte en glimrende pasning videre til tidligere Vålerenga-spiller Rasmus Ahlholm. Svensken fikk drømmetreff og hamret pucken i krysset. Der med var bortelaget i ledelsen, og herfra tok Storhamar virkelig over kampen. Men det snur fort i ishockey.

Storhamar-spillerne så ut til å ha full kontroll like etter at tidligere VIF-spiller Rasmus Ahlholm sendte bortelaget i ledelsen, men Vålerenga skulle virkelig svare etter hvert i første periode.

Gjestene hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen, men med seks minutter igjen å spille i første periode kokte det over for flere Storhamar-spillere. Både unge Andreas Dahl og rutinerte Thoresen, samt Mikael Zettegren måtte sette seg i boksen etter overdrevent stygt spill. Dermed fikk Vålerenga muligheten i fem-mot-tre, og utnyttet den store fordelen til de grader. Mika Partanen fant først krysset i det første overtallsspillet, før finnen igjen satte pucken forbi Viktor Kokman 16 sekunder inn i andre powerplay. Begge scoringene kom med to mann mer på isen, og VIF hadde plutselig snudd kampen.

Mika Partanen scoret to mål på 16 sekunder i spill, og sendte med det Vålerenga i føringen i første periode.

Hjemmelaget gikk dermed med ledelsen i sekken til første pause.

Storhamar snudde

Men det gikk ikke lang tid i andre periode før VIF mistet den igjen. Gjestene gikk hardt ut fra start etter pause, og etablerte flere angrep i det første spilleminuttet. Halvannet minutt inn i andre periode kom Eirik Salsten på skuddhold, og foran mål forlenget Simen Edvartsen pucken i mål bak Steffen Søberg i VIF-buret.

Storhamar-spillerne feirer Simen Edvardsens utligning tidlig i andre periode.

Ikke lenge etter skulle VIF havne i undertall for første gang i kampen, da deres yngste spiller, Gabriel Koch, ble utvist for holding. Hjemmelaget sto unna Storhamars powerplay, men like etter å ha blitt fulltallige ble det derimot verre for vertene. Vålerenga klarte ikke organisere rekkene ordentlig etter å ha blitt fullt lag igjen, og plutselig sto Thoresen alene foran mål. Via tverrligger og inn sendte han gjestene i ledelsen nok en gang, og kampen var snudd igjen.

VIF brukte dog ikke lang tid på å svare de heller, og Kalle Ekelund utlignet for vertene med et nydelig langskudd kun et halvt minutt senere. Men denne perioden var ikke ferdigscoret.

Vålerenga feirer nok en utligning. Denne gang signert Kalle Ekelund.

Vålerenga mistet pucken på klønete vis i etablert angrep, og Storhamar fikk en gyllen overgangsmulighet. Den utnyttet gjestene, og Patrick Thoresen satte inn sitt andre mål for kvelden på mesterlig vis. Dermed var VIF bak igjen, og fikk en god mulighet i et nytt overtall noen minutter senere. Andreas Dahls andre utvisning for kampen hjalp dog ikke for Vålerenga denne gangen, som ikke skapte gode nok sjanser til en ny utligning før Storhamar var fullt lag igjen.

Like før siste pause fikk første målscorer Ahlholm nok en tominutter for interference for gjestene, og hjemmelaget kunne forberede seg på å starte siste periode i overtall.

Snudde igjen

Vålerenga skapte gode muligheter i overtallet, men maktet ikke sette pucken i mål. Magnus Brekke Henriksen var nærmest med sitt forsøk like foran Kokman i feltet, men burvokteren reddet mesterlig.

Hjemmelaget så lenge ut til å slite med å komme tilbake igjen i kampen, men på en overgang fant Villiam Strøm Thomas Olsen alene ved lengste stolpe. På åpen kasse vippet han inn pucken, og det sto 4-4.

Thomas Olsen har akkurat utlignet for Vålerenga, og gratuleres av Jørgen Karterud.

Hjemmelaget fikk her en ny boost, og brukte heller ikke lang tid på å ta ledelsen igjen heller. Jørgen Karterud fant Tobias Lindstöm foran mål, og kapteinen gjorde ingen feil. Etter å ha satt pucken i mål bak Kokman, eksploderte nye Jordal Amfi.

Nye Jordal Amfi eksploderte da VIF-kaptein Tobias Lindström sendte vertene i ledelsen i tredje periode.

Med ti minutter igjen å spille fra Lindstöms scoring, så VIF ut til å ha grei kontroll på Storhamar, men to minutter før slutt fikk gjestene etablere et lengre angrep. Vålerenga ble noe passive i forsvarsspillet, og lot bortelaget få litt for god tid med pucken. Til slutt fant Thoresen Eirik Salsten foran mål, som igjen sørget for at lagene var like langt. 5-5, og kampen gikk til forlengelse.

Lindström avgjorde

Ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene på overtid, og dermed var det duket for straffer.

Rasmus Ahlholm satte den første straffen enkelt for gjestene, mens Jørgen Karterud bommet for VIF. Salsten bommet på Storhamars andre, det samme gjorde Thomas Olsen for hjemmelaget. Så bommet Eskild Olsen, før Axel Sundberg satte Vålerengas første.

Thoresen bommet også for Storhamar, før Stefan Espeland heller ikke satte pucken i mål på forsøk nummer fire. Zettegren traff heller ikke, og dermed kunne målscorer Lindström avgjøre for VIF. Kapteinen rundet keeper iskald, og sørget for at Vålerenga fikk med seg flest poeng fra Nye Jordal Amfi.

Vålerenga-spillerne feirer etter at Tobias Lindström satte lagets andre straffe. Det sikret VIF to poeng.

Med seieren etter straffene er Vålerenga a poeng med Storhamar på tredjeplass i Fjordkraft-ligaen.

---

Vålerenga – Storhamar 6-5 e.str. (2-1, 1-3, 2-1, 0-0, 1-0)

Jordal amfi: 3925 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (12.23) Rasmus Ahlholm (Patrick Thoresen), 1-1 (14.54) Mika Partanen (Tobias Lindström, Daniel Sørvik), 2-1 (15.10) Partanen (Mathis Olimb, Lindström).

2. periode: 2-2 (21.29) Simen Andre Edvardsen (Eirik Salsten, Mats Bakke Olsen), 2-3 (26.50) Thoresen (Eskild Bakke Olsen), 3-3 (27.23) Kalle Ekelund (Lindström, Jørgen Karterud), 3-4 (28.56) Thoresen (Mikael Zettergren).

3. periode: 4-4 (46.34) Thomas Olsen (Villiam Strøm, Lindström), 5-4 (48.57) Lindström (Karterud, Olsen), 5-5 (58.09) Salsten (Olsen, Sander Vold Engebråten).

Forlengning: 0-0.

Avgjørende straffe: 6-5 (65) Vålerenga.

Utvisninger: Vålerenga 2 x 2 min., Storhamar 7 x 2 min.