Ishockey

Manglerud Star fikk med seg poeng fra Sarpsborg

(Sparta - Manglerud Star 3-2 etter straffer). MS-keeper Lars Haugen ble pepret av skudd, laget tapte etter straffer til slutt, men fikk med seg et verdifullt poeng fra Sparta amfi torsdag kveld.

Manglerud Stars opptur fortsatte da laget torsdag tok sesongens første bortepoeng. Til tross for 47-17 i skuddstatistikken klarte MS å kjempe seg inn til 2-2, og spilleforlengelse - til tross for at Sparta tok ledelsen drøyt tre minutter før full tid.

Etter Corey Neilsons avgang som hovedtrener har MS fått et alvorlig oppsving og har vært med og kjempet i alle tre kampene etter at Knut Jørgen Stubdal tok over. Fem poeng på 17 kamper er fremdeles alt for lite. Men to på de siste tre, der laget har møtt serieleder Stjernen, Vålerenga og Sparta lar seg høre.

Skuddstatistikken har vært ganske stygg for MS i alle kampene, men Lars Haugen i MS-målet peker på at skuddene som kommer nå er enklere å håndtere.

- Mange av skuddene kommer fra utsiden nå, og er enklere å håndtere. Vi klarer å plukke opp spillere på stolpene, og det har blitt lettere for meg å stå bakerst nå som backene har fått enklere oppgaver. Tidligere i sesongen har vi vært usikre, og har ikke klart å bygge noen trygghet, sa Haugen til Dagsavisen i forrige uke.

Skudd på skudd på skudd

Det var frustrerte hjemmesupportere som så spillerne gli inn til den første pausen.

Bortelaget, som hadde kun fire skudd på mål i åpningsperioden, ledet 1–0. Det sørget Mathias Trygg for etter drøyt fem minutter, da laget utnyttet en gavepakke fra Sparta-forsvaret.

Men det er jo slik at 19–4 i skuddstatistikk ikke har noen betydning for antall scoringer. For MS-keeper Lars Haugen hadde åpenbart en god kveld.

Sparta fortsatte kjøret i midtperioden, stanget og stanget mot et velorganisert MS-forsvar. Men to minutter før perioden var over satt utligningen da Sander Thoresen fikk pucken forbi Lars Haugen. det hadde de klart minuttet før også, men den scoringen ble annullert etter litt tv-studier da keeper ble forstyrret.

Sisteperioden fikk en dramatisk slutt. Sparta var sikker på at de fikk inn seiersgoalen ved Hans Kristian Jakobsson i overtall drøyt tre minutter før slutt.

Der MS tidligere i sesongen hadde klappet sammen på både 1-1, og ikke minst 2-1 gjorde de i stedet for det motsatte - slo tilbake.

Kunne tatt seieren

25 sekunder etter Spartas 2-1-scoring tok Steffen Thoresen med seg pucken rundt Sparta-kassa, og satte inn utligningen til 2–2.

Tolv sekunder før slutt fikk Manglerud Star en kjempesjanse til å dra med seg alle poengene, men det så ut som sjansen kom litt brått på Mathias Trygg.

Da ble det forlengning, men MS hadde i hvert fall sikret seg ett poeng - slik de også gjorde mot Vålerenga på lørdag. Da stakk VIF av med seieren i forlengningen. Det klarte ikke Sparta denne torsdagen, og kampen gikk til straffeslag. Spartas Sander Thoresen var sikker på vertenes første forsøk, og da MS ikke klarte å sette noen av sine fire påfølgende kunne Hans Kristian Jakobsson avgjøre kampen på Spartas fjerde straffeslag, og det gjorde han. 1440 tilskuere kunne juble for to poeng. De fire siste på tribunen måtte ta til takke med ett.

---

Sparta – Manglerud Star 3-2 e.str. (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Sparta amfi: 1444 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (5.11) Mathias Trygg (Kjetil Martinsen).

2. periode: 1-1 (37.35) Daniel Olsson Trkulja, 2-1 (37.59) Sander Thoresen (Emil Lundberg, Trkulja).

3. periode: 3-1 (56.43) Kristian Jakobsson (Niklas Roest, Marcus Fagerudd), 3-2 (57.11) Steffen Thoresen (Robin Olsen-Syversen, Mats Trygg).

Forlengning: 0-0.

Avgjørende straffe: 4-2 (65) Sparta.

Utvisninger: Sparta 1 x 2 min., Manglerud Star 4 x 2 min.