Ishockey

Nesten igjen for hardtkjempende Grüner

(Grüner - Storhamar 1-2). Grüner fortsetter å gå offensivt til verks i Fjordkraftligaen. Mot Storhamar ble det nok en jevn kamp, men igjen måtte gutta fra Grünerløkka gå tomhendt hjem.

GRUNERHALLEN (Dagsavisen): Hjemmelaget har imponert mange denne sesongen og har gjort hallen sin til et fryktet sted å komme, spesielt sammenlignet med forrige sesong. Denne torsdagskvelden var det et nytt storlag, Storhamar, som tok turen til Grünerløkka. De vant 8–1 her i fjor, men dette oppgjøret ble langt jevnere.

Høyt tempo

Storhamar holdt på å score i det første minuttet og satt standarden når det gjelder tempo. Det virket først som en offensiv innledning på kampen, men tempoet ble holdt oppe hele den første perioden. Etter hvert kom sjansene på løpende bånd, et overtall til bortelaget, men begge lag vil nok undre seg hvordan det sto målløst så lenge. For Storhamars del av spørsmålet er nok Grüner-keeper Quentin Paillon en stor del av svaret.

Etter fem minutter kom Grüners første mulighet. Philip Lyngsmo Hansen danset seg forbi tre av fem spillere, men fikk ikke ordentlig dreis i skuddet.

Den største sjansen til hjemmelaget kom etter 12 minutter. Nicolai Eliesen gikk runden rundt keeper, la igjen pucken foran åpent mål der Gozzi kom stormende. Storhamar fikk avverget i siste sekund. Like etter kom hjemmelaget til tre åpne skudd, men pucken havnet i fanget til keeper ved alle tilfellene.

Med ett minutt igjen av perioden havnet Grüner i undertall. Storhamar satt inn presset og fikk til slutt hull på byllen da det gjensto fem sekunder.

– Vi kom dårlig ut fra start. Stilte ikke med riktig intensitet og kommer for ofte ut av strukturen vår. Vi er ikke helt , sier Grüner-trener Morten Elverud til Dagsavisen etter kampen.

Bedre utover i kampen

Det tok nesten tilsvarende få sekunder i den andre perioden da Grüner befant seg i powerplay. Men Grüner har slitt lenge med disse tominuttere i overtall og det viste de også denne gangen. Storhamar fikk klarert det som kom og det før pucken var helt inne i i målgården. Noen minutter senere, etter en periode med press fra bortelaget, kom Grüner igjen i powerplay. Også denne gangen uteble sjansene til å utligne.

Men bare et minutt etter at Storhamar ble fulltallige igjen skulle sjansen oppstå. Pucken havnet hos Sander Frøberg på venstresiden, han hadde et åpent mål å sikte på, men bortelagets Mats Olsen fikk blokkert i grevens tid.

Da perioden nærmet seg slutt var bortelaget nære å doble ledelsen, men igjen holder Papillon hjemmelaget inne i kampen.

– I andre periode er vi mye bedre og har en progressiv form utover i kampen. Jeg syns ikke de skaper så veldig mange sjanser og keeperen deres har noen kjemperedninger, sier Elverud.

Spennende mot slutten

Storhamar måtte kjempe hardt for full poengpott i Grünerhallen torsdag.

Da den tredje perioden var i gang fikk Grüner seg en kalddusj. Patrick Thoresen startet en kontring der til slutt Eskild Olsen scoret sitt andre for kvelden. Thoresen kom selv til store sjanser i minuttene som fulgte og bortelaget som helhet hevet seg stort i forhold til den andre perioden. Temperaturen ute på isen hadde også hevet seg. Det var flere spillere som småyppet mot hverandre og det ble også flere utvisninger. Midtveis i perioden hadde Grüner et minutt med powerplay og fikk satt inn et større press, men scoringen uteble selv om Mattias Halvorsen var nærme.

Like etter at bortelaget ble fulltallig kom reduseringen helt plutselig. Grüners 22. skudd kom fra Charlie Björlin, i målgården sto Joakim Opsahl. Han styrte pucken bort i det lengste hjørnet. Og med scoringen kom en sluttoffensiv. Endelig maktet Grüner å spille bortelaget lave. Med tre minutter igjen å spille burde de hatt to minutter med powerplay, men ble snytt for det som var en soleklar tripping. Tempoet var skyhøyt i avslutningen, skuddene kom hyppig, men det ble aldri noen utligning.

Grüners utfordringer

Grüners trener peker på flere elementer laget hans må jobbe med.

– Vi kommer dessverre ikke helt opp der vi skal være på intensitet, disiplin og fokus, forteller Elverud flere ganger. – Igjen spiller vi en jevn kamp, en av veldig mange jevne kamper denne sesongen, men det vipper i motstanderens favør nok en gang, erkjenner Elverud.

Grüner har lenge hatt en svakhet i powerplay, både offensivt og defensivt. De har dårligst uttelling i ligaen når det gjelder scoringer i powerplay, 11,3 i tallet. Dette er også noe Elverud prøver å justere til det bedre.

– Det er absolutt et av våre fokusområder når det gjelder forbedring. Senest på lagmøtet i går snakket vi lenge om det. Men problemet ble synlig igjen i dag. Vi scorer ikke i overtall, og slipper inn når vi er undertallig, sier Elverud som nå ser fram mot lørdagens møte med Frisk Asker.

– Forhåpentligvis kan vi vippe en kamp i vår fordel, avslutter Elverud.

---

Eliteserien ishockey torsdag:

Grüner – Storhamar 1–2 (0-1, 0-0, 1-1)

Grünerhallen: 244 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0–1 (19.55) Eskild Bakke Olsen (Patrick Thoresen, Sander Vold Engebråten).

2. periode: Ingen.

3. periode: 0–2 (40.49) Olsen (Eirik Salsten, Thoresen), 1–2 (54.22) Joakim Aarseth Opsahl (Charlie Björlin).

Utvisninger: Grüner 2 x 2 min., Storhamar 3 x 2 min.