Ishockey

Framgang, tross nytt tap for MS: – I dag er vi skuffa fordi vi ikke får med oss noe, ikke fordi vi ikke henger med

MANGLERUD STAR - SPARTA SARPSBORG 2-4 (1-1, 0-2, 1-1): Etter to tøffe kamper for Manglerud Star hang de lørdag kveld med helt inn da Sparta Sarpsborg var på besøk.

Manglerud ishall (Dagsavisen): De sju siste dagene har vært tøffe for MS, som forrige helg tapte 6-1 hjemme mot Stjernen, før de fulgte opp med 1-7-tap for Vålerenga torsdag. Da serieleder Sparta ventet lørdag var derfor mange som var svært spennende på hvordan det ville gå.

Men denne kvelden hang MS seg på, og var med helt til slutt. Poeng ble det imidlertid ikke, da Sparta til slutt vant 4-2.

– Det viktigste var å vise at vi kan spille med ale lag i dag. Gutta er skuffa, men sitter med en annen følelse i dag da, sier spillende assistenttrener Mats Trygg til Dagsavisen etter kampen.

– I dag virker de skuffa for at de ikke får med seg noe, ikke fordi de leverer en dårlig prestasjon?

– Nei, det er akkurat det. Det er stor forskjell på det, fordi de to siste gangene har det vært veldig dårlig stemning her, og mange skuffa gutter, men mer fordi man føler at man ikke strekker til fordi vi har vært så langt unna. I dag er man skuffa fordi man ikke får med seg noe. Og jeg syns vi fortjener det, for vi har store sjanser i dag. Og vi skal jo scor noe mål, men det knyter seg litt i det siste der, men når prestasjonen er på den måten som i dag, så er det mer gledelig å stå på benken der.

Den vonde andreperioden

Både mot Stjernen og Vålerenga har MS hengt bra med i første halvdel av kampen. Mot Stjernen sto det 0-0 halvveis ut i oppgjøret, mens mot VIF var det 1-1 etter første periode, og kun 2-1 til VIF midtveis ut i andre. Og det ble på mange måter andre periode som knakk MS også denne lørdagen – en periode som Sparta vant 2-0.

– Det er bedre hele veien egentlig. Vi har starta egentlig kampene bra den siste tida. førsteperiodene har vært helt okey, og så har vi detti sammen. Spesielt i andre så har vi blitt straffa. Da har vi blitt pressa bakpå, og har hatt lengere vei for å bytte, og det har vi ikke takla bra. Blitt trøkt ordentlig ned, og det har ikke vært noen god følelse, men i dag står vi distansen mye bedre, selv om vi i andre perioden kommer bakpå, og slipper inn. Litt på grunn av deres powerplay, sier Trygg.

Og nettopp undertall var MS avhengige av å ikke havne for mye imot Sparta. Gjestene hadde scoret i overtall i samtlige sju kamper så langt denne sesongen, og gjorde det igjen mot MS da de gikk opp til 3-1 i midtperioden. 2-1-målet kom også like etter at MS hadde blitt fulltallige.

– Vi kan ikke slippe inn mest i ligaen, da havner vi nederst

Manglerud Star har også hatt et stort problem med å tette igjen bakover denne sesongen, og har sluppet inn klart mest av samtlige lag i eliteserien (39). Mats Trygg, som selv er back, er klar på at de har litt å jobbe med bakover på banen, dersom de skal unngå nedrykkskvaliken. Men også der ble kampen mot Sparta et steg i riktig retning.

– Strukturen er mye bedre i dag. Det har vært litt nytt system som har blitt satt av ny trener, så det har tatt litt tid. Men når det funker, og alle gjør den jobben så er det veldig effektivt, sier han, og fortsetter:

– Men det er helt nødt til å funke også, for vi kommer ikke til å score fem mål i hver kamp med det laget vi har. Vi må jobbe fra en trygg defensiv, og utnytte sjansene. Og de hadde vi i dag. Vi hadde sjanser nok til å score fire, og fem mål. Men man må begynne i rett ende. Vi kan ikke slippe inn mest i ligaen, da havner vi nederst – sånn er det bare, er den klare beskjeden fra Trygg.

Absurd selvmål

For Manglerud hadde faktisk muligheter til å score mer enn de to de fikk. Lucas Loob Trygg havnet i flere gode skuddposisjoner i løpet av kampen, men kom aldri nærmere enn da han traff krysstanga i første periode. Også Hampus Sjöbrink hadde en stor mulighet som han brant.

Mannen som klarte å finne veien til nettmaskene for MS var Kristoffer Pihlqvist, som også var Manglerud Stars eneste målscorer mot VIF sist.

Det første målet var imidlertid av den absurde sorten, da gjestenes Hans Kristian Jakobsson mistet pucken – helt upressa – foran eget mål, slik at den skled forbi Spartas keeper Tobias Normann. Hverken Spartas målvakt, eller majoriteten av de frammøtte i Manglerudhallen fikk med seg at pucken plutselig lå i mål.

Men i ishockey føres ikke selvmål, og derfor ble Kristoffer Pihlqvist kreditert scoringen, ettersom han var den siste MS-spilleren som hadde vært borti pucken, selv om det begynte å bli en stund siden.

Det andre målet var av det mer ordinære slaget, og kom etter en god pasning fra Robin Olsen Syversen fra rundvantet, som Pihlqvist styrte inn forbi Normann.

Den siste siste kom snaut fem minutter før kampen var over, og MS behøvde to mål til dersom de skulle fått med seg poeng. Til tross for at de tok ut keeperen og spilte seks mot fem en liten periode klarte de ikke å komme nærmere.

Små detaljer som avgjør

Men alt i alt ble opplevelsen mot Sparta positiv for Manglerud Star, som nå følte at det kun var små detaljer som avgjorde at det ikke ble poeng.

– Ja, det er akkurat det det er, og det er litt lettere å jobbe med – når man føler at man er der. Mot Vålerenga sist går man jo hjem omtrent med halen mellom beina og tenker; «nå er det lang vei tilbake», sier Trygg.

– Men vi har vist periodevis at vi kan spille, men man kan ikke dette sammen om man slipper inn et mål eller to. Man må fortsette å gjøre jobben, og ikke se på tavla, men gjøre det samme dag ut og dag inn – bytt etter bytt, og det gjorde vi i dag. Men det er fortsatt ting å ta tak i. Vi slipper onn noen mål som blir for lett, men generelt så syns jeg alle stepper opp i dag, og vi gjør en mye bedre match, legger han til.

Trygg kanskje tilbake mot Ringerike

Den gode opplevelsen trengte Manglerud Star, som torsdag reiser til Hønefoss for å møte Ringerike i en veldig viktig kamp i bunnstriden.

– Det kommer en viktig match, og vi trenger noen poeng nå. Men det er lettere å gå på en ny treningsuke nå, når man føler at man gjør de riktige tinga, sier Trygg, som ennå ikke har spilt en seriekamp for MS denne sesongen på grunn av skade.

Han utelukker imidlertid ikke at han kanskje kan spille mot Ringerike.

– Det kommer uka til å avgjøre, men det er ikke helt utenkelig nei, sier han.

Også Jesper Öhrvall, Christer Simonsen og Anton Lindstrøm manglet til lørdagens kamp.

Sistnevnte kan også være klar til Ringerike, men det er også usikkert. Anton Lindstrøm var ute med sykdom, mens Simonsen nok blir ute en del uker til.

KAMPFAKTA

Manglerud Star – Sparta 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

Mål:

1. periode: 0-1 (7.36) Niklas Roest (Kristian Jakobsson, Maksims Ponomarenko), 1-1 (8.12) Kristoffer David Jörgen Pihlqvist.

2. periode: 1-2 (21.34) Daniel Olsson Truklja (Lars Joakim Emil Lundberg, Jakobsson), 1-3 (32.08) Marcus Thor Erik Fagerudd (Jakobsson, Lundberg).

3. periode: 1-4 (47.45) Sander Thoresen (Truklja), 2-4 (55.13) Pihlqvist (Robin Olsen-Syversen).

Utvisninger: Manglerud Star 5 x 2 min., Sparta 6 x 2 min.

Mer fra Dagsavisen