Ishockey

Skadeskutt Grüner fikk juling på Hamar

(Storhamar - Grüner 5-1). Grüner møtte overmakten på Hamar med et redusert lag.

Patrick Thoresen noterte både mål og assist for Storhamar mot Grüner. Foto: Annika Byrde / NTB

Det ble en oppskriftsmessig seier for Patrick Thoresen og hans lagkamerater søndag. Storhamar ledet 1-0 etter en jevnspilt åpningsperiode, men brukte den neste til å punktere oppgjøret. I åpningsperioden vant Grüner skuddstatistikken 10-6, men det ga ikke uttelling i scoringer.

Grüner kom til Hamar med åtte spillere ute med skader og sykdom og da ble det tungt å sy sammen noen slagkraftige femmere.

Var uheldig

1423 tilskuere på Hamar fikk se Thoresen gjøre 2-0 sju minutter ut i midtperioden etter en glipp bak hos Grüner. Backen Petter Andersen skled og mistet pucken, og den rutinerte Storhamar-løperen rundet keeper og satte pucken i mål.

3-0 kom ved Mikael Zettergren i et mønsterangrep tre minutter senere. Og før perioden var omme rakk Eirik Salsten å øke til 4-0 med en fin soloprestasjon.

I tredje periode kontrollerte vertene kampen greit, men Grüner fikk et trøstemål ved Tim Robin Johnsgård seks minutter før slutt. Han plukket opp en retur og hamret pucken i mål. Det så lege ut til at Grüner skulle vinne sisteperioden, men slik skulle det ikke gå.

Keeperne var banens beste

På tampen økte Rasmus Ahlholm til 5-1 for hjemmelaget.

Storhamar er oppe på tolv poeng og 3.-plass på eliteserietabellen etter seks kamper. Grüner står med fire poeng og ligger nest sist.

Begge lags keepere fik bstemannspremiene etter matchen, debutanten Markus Stensrud for Storhamar, mens Quentin Papillon hindret Grüner fra å gå på et større nederlag.

Eliteserien ishockey menn , 6. runde:

Søndag: Storhamar - Grüner 5-1 (1-0, 3-0, 1-1). Senere kampstart: Ringerike - Frisk Asker.

Spilt lørdag: Lillehammer – Sparta 1-2 e.f. (1-0, 0-1, 0-0, 0-1), Manglerud Star – Stjernen 1-6 (0-0, 0-2, 1-4), Stavanger – Vålerenga 0-2 (0-2, 0-0, 0-0).

Reidar Sollie

Reidar Sollie

Sportssjef i Dagsavisen.