Ishockey

Mathis Olimb vender tilbake til Vålerenga: – Vi er utrolig glade

Den norske landslagsspilleren Mathis Olimb er tilbake i Vålerenga. Etter 14 år i utlandet returnerer han til moderklubben.

Olimb har signert en fireårskontrakt med Oslo-klubben, får NTB bekreftet.

– Vi er veldig, veldig fornøyde med å få Olimb tilbake, og det gleder stort at han velger Vålerenga når han skal tilbake til norsk hockey. Mathis er en fantastisk spiller på og utenfor isen. Jeg er kjempefornøyd med at han valgte å signere, sier trener Roy Johansen til NTB.

Han hadde Olimb på landslaget over en lengre periode og har bare lovord å si om sin nye spiller.

– På isen bidrar han med veldig gode ferdigheter. Han er 100 prosent gjennom en seriøs fyr som står for de rette verdiene. Han har vært med i mange år og vet hva som kreves. Det er en spiller som kommer til å bli høyt verdsatt for de på og utenfor isen, sier Johansen.

– I tillegg er det en attraktiv spiller å se på for publikum. Jeg er veldig fornøyd med at store profiler kommer tilbake til norsk hockey og velger Vålerenga. Han gir oss en ny dimensjon i spillet vårt. Han er en veldig bra mann å få til klubben.

– Vålerenga ser vanvittig sterke ut

Også sportssjef Frikk Iuell er storfornøyd.

– Vi er veldig glade for at Mathis velger Vålerenga når han nå vender hjem. Han drar med seg erfaring og profesjonalitet i laget. Vi gleder oss til å se Mathis i Vålerenga-drakta den kommende sesongen, sier Vålerengas sportssjef til NTB.

Olimb spilte i klubben som ung og fikk sin debut på A-laget i 2002, som 16-åring. Allerede i sin første sesong noterte han seg for ni poeng (fem mål, fire målgivende) på ti kamper.

Siden hans siste opphold i Vålerenga i 2007, har det blitt spill i Tyskland, Sverige, USA, Finland, Sveits. Sist sesong ble det ti mål og 26 målgivende pasninger på 50 kamper for tyske Grizzlys Wolfsburg.

Under ishockey-VM i Latvia i mai scoret han to mål og hadde en målgivende pasning.

Også Stefan Espeland har blitt signert denne sommeren.

– De har signert Espeland og nå Mathis. Det er to meget viktige signeringer som ikke blokkerer for utenlandskvoten. Men de ser vanvittig sterke ut hvis de får signert solide spillere fra utlandet også, sier TV2s hockeyekspert Bjørn Erevik.