Ishockey

Zucca-assist til ingen nytte da Wild røk ut av NHL-sluttspillet

Minnesota Wild tapte den siste og avgjørende kampen mot Vegas Golden Knights i første runde av NHL-sluttspillet. Dermed er sesongen over for Mats Zuccarello.

Mats Zuccarellos lag tapte 2-6 fredag og 3-4 sammenlagt, og dermed er sesongen over for nordmannen og flere av hans lagkamerater. Hvorvidt enkeltspillere hentes til det pågående VM i Latvia, er ennå uklart.

Wild hadde utlignet til 3-3 i best av sju-serien og skaffet seg selv sjansen til å avansere til annen runde. Men en opplagt svenske skapte trøbbel for bortelaget i fredagens kamp.

Mattias Janmark scoret kampens første mål etter fem minutter, og senere skulle han punktere kampen med både 5-2- og 6-2-scoringen.

– Alle spillere drømmer om å score i kamp sju. Det er vanskelig å tro at det skal skje med deg, men i dag spratt pucken riktig vei. Det er en helt klart en drøm som går i oppfyllelse, sa Janmark til NHLs nettsted etter å ha sendt tre pucker bak Wild-keeper Cam Talbot.

Wild hadde utlignet to ganger, men maktet ikke å stå imot vertene i siste halvdel av kampen. Zuccarello var nest sist på pucken da Kirill Kaprizov gjorde 2-2 tidlig i annen periode, men bare tre minutter senere var Golden Knights i føringen igjen.

Zuccarello endte med -1 i pluss/minus-statistikken og var i alt på isen i 18 minutter og 59 sekunder i det som ble sesongens siste NHL-kamp.

Vegas-laget møter tøffe Colorado Avalanche i neste sluttspillrunde, mens Wild må se mot neste sesong.

– Vi følte alle at vi kunne slå disse karene. Alle andre får tro hva de vil, men med den gjengen vi har her, følte vi oss selvsikre. Vi er rimelig skuffede over at det endte som det gjorde, sa Wild-backen Ryan Suter.