Ishockey

Kvartfinalehåpet ute for Norge – tapte 1-2 for USA

Etter 1-2-tap for USA lørdag, og med bare fem poeng i gruppespillet, kan ikke Norge lenger kvalifisere seg til kvartfinalen i VM i ishockey.

Med selvtillit fra fredagens seier over Latvia kjempet de norske iskrigerne godt fra start mot USA. Tross mange gode sjanser var det amerikanerne som tok første stikk.

Midtveis i første periode fikk Norge en streng avgjørelse mot seg etter å ha hatt for mange spillere på isen. Amerikanerne straffet et Norge i undertall og satte inn 1-0 ved Conor Garland.

25-åringen kranglet pucken i nettmaskene etter en retur på et langskudd signert Zac Jones.

Emil Lilleberg var en livredder for Norge i 2. periode da han hindret amerikanerne i å øke ledelsen. Han stoppet pucken på streken med skøytene, før Garland stupte inn i ham og dyttet pucken over målstreken.

Etter å ha sett på reprisene konkluderte dommerne med at målet skulle annulleres, fordi Garland satte pucken i mål med hansken.

Redusering

Det tok riktignok ikke lang tid før 2-0 var et faktum. Tage Thompson plukket opp egen retur og økte ledelsen i åpent mål minutter senere.

Norge skapte liv i kampen igjen mot tampen av siste periode. Ken André Olimb feide inn reduseringen med en backhand opp i krysset da det gjensto seks minutter.

Norge var avhengig av seier for å ha et håp om kvartfinale, men amerikanerne holdt igjen i sluttminuttene.

Sondre Holden og Magnus Brekke Henriksen måtte stå over oppgjøret grunnet lettere skader.

I siste kamp møter de norske iskrigerne Kasakhstan.

Elite-VM ishockey menn i Riga, Latvia lørdag, gruppe B:

Norge – USA 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Arena Riga

Mål:

1. periode: 0-1 (10.30) Conor Garland (Zachary Jones, Tage Thompson). Skudd: 5-8.

2. periode: 0-2 (27.12) Thompson (Ryan Donato, Matt Roy). Skudd: 10-14.

3. periode: 1-2 (54.27) Ken André Olimb (Mats Rosseli Olsen). Skudd: 8-5. Totalt: 23-27.

Dommere: Christoph Sternat, Østerrike og Michael Tscherrig, Sveits.

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., USA 5 x 2 min.