Ishockey

VIF-debutant ydmyk og stolt før sitt første VM: – Gleder meg enormt

Magnus Brekke Henriksen er en av tre Vålerenga-spillere som ble tatt med i den endelige VM-troppen. Da Norge VM-åpner mot Tyskland på lørdag blir det også VIF-løperens første VM-kamp med flagget på brystet.

Sammen med Martin Røymark og Tobias Lindström har Magnus Brekke Henriksen forberedt seg sammen med den norske VM-troppen til mesterskapet i Riga. Laget var i full isolasjon til og med onsdag, og skal nå være i karantene til lørdag da Norge VM-åpner mot Tyskland klokken 11.15.

– Jeg er veldig stolt og ydmyk over å få spille VM med det norske landslaget, sier Brekke Henriksen til Vålerengas nettsider.

Røymark tar tre år til i Vålerenga

25-åringen står oppført med 18 landskamper, og har medaljer i juniormesterskap, men aldri deltatt i et internasjonalt mesterskap for A-landslaget. Da har lagkamerat Martin Røymark litt mer erfaring, med sine 83 VM-kamper, og 225 landskamper inkludert OL for Norge.

– Det blir et spennende VM og alle gleder seg enormt til å spille med flagget på brystet. Det er en veldig fin stemning i laget og vi er sugne på å kunne overraske positivt. Nå gjelder det å finne godfølelsen her i Riga og gi alt for fedrelandet, sier Røymark.

Like før VM forlenget også Røymark kontrakten sin med Vålerenga i tre nye sesonger.

– Jeg gleder meg til å fortsette i Vålerenga, og aller mest til å spille på et fullstappa Jordal med Klanen i ryggen. Kongepokalen skal tilbake på Jordal innen kort tid og framtiden til klubben ser veldig spennende ut, sier Røymark til klubbens hjemmesider.

Avsluttet oppkjøringen med seier

Tobias Lindström er den siste i trekløveret av Vålerenga-spillere som representerer Norge i det kommende verdensmesterskapet. Svensken, som først kom til Lørenskog i 2008, har spilt for Vålerenga siden 2013 og fikk debuten for sitt nye land tilbake i 2017.

– Vi har hatt en bra oppkjøring, som har vært spesiell da vi har vært på reisefot hele tiden. Det har gjort at vi har fått en tight gruppe, som er klare for Riga. Det har vært kult å endelig få spille kamper igjen etter at sesongen ble som den ble. Nå ser vi virkelig fram til å spille VM, sier Lindström.

Norge tapte de to oppkjøringskampene mot Sverige, men vant to av tre kamper mot Danmark. Med 4-0 i den siste kampen fikk Petter Thoresens utvalgte en stor dose selvtillit foran VM. Tidligere MS-spiller Mathias Emilio Pettersen scoret blant annet sine to første mål for A-landslaget.

Norge møter Tyskland (22/5), Italia (23/5), Finland (25/5), Canada (26/5), Latvia (28/5), USA (29/5) og Kasakhstan (31/5) i det innledende spillet i VM.

Ingen lag rykker ned fra årets VM på grunn av koronapandemien. Målet for det norske laget blir kvartfinaleplass.

Mer fra Dagsavisen