Ishockey

Storseier til Norge i siste VM-test

Danmark - Norge 0-4). Mathias Emilio Pettersen (21) scoret sine to første mål for det norske ishockeylandslaget i torsdagens 4-0-seier over Danmark.

Kampen var generalprøven for Norge før VM i Latvia. Der venter første oppgjør mot Tyskland 22. mai.

Det norske laget tok ledelsen ti minutter ut i midtperioden. Pettersen ble hektet på vei alene gjennom mot mål, og unggutten tok selv det påfølgende straffeslaget. Canada-proffen satte pucken elegant i nettmaskene.

Han la også kontant på til 4-0 i overtallsspill med litt over et kvarter igjen på klokka. I mellomtiden scoret også Gustav Willman Borvik og Mathias Trettenes.

Under samlingen i Rødovre har Norge vunnet to av tre kamper mot Danmark. Tapet (0-4) kom i det første møtet. Onsdag ble det norsk 4-3-seier.

Danmark – Norge 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (30.16) Mathias Emilio Pettersen (str.)., 0-2 (32.05) Gustav Willman Borvik (Eirik Salsten, Emil Lilleberg), 0-3 (39.26) Mathias Trettenes (Tobias Lindström, Stefan Espeland).

3. periode: 0-4 (44.05) Pettersen (Espeland, Ken André Olimb).

Utvisninger: Danmark 5 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min., Norge 5 x 2 min., 1 x 5 min., og 1 x 20 min (Borvik).