Ishockey

Iskrigere i fåtall

Vålerenga Hockey er allerede i full gang med å legge grunnlaget for neste sesong, og til uka får du nok et innblikk i klubbens indre liv. Men trener Roy Johansen trenger flere på isen før alvoret starter til høsten.

Spillere som Sondre Olden, Axel Eidstedt, Wade Murphy og Filip Gunnarsson har forsvunnet ut portene på nye Jordal Amfi. I tillegg har sterke navn som Martin Røymark, Tommi Taimi og Andreas Stene utgående kontrakt.

– Jeg har hatt bra samtaler med Vålerenga. Jeg trives veldig bra her, og det er her jeg har lyst til å spille. Men det er ingen stress med å bli enige nå, røper Røymark til Dagsavisen.

Antallsmessig har VIF kun et par rekker klare per nå, ifølge nettstedet Nitten.no. Likevel stresser ikke VIF-trener Roy Johansen.

– Jeg er trygg på at vi skal ha ting på plass før ferieperioden i juli, sier Johansen til Dagsavisen.

Olimb? Backman? VIF må forsterke

VIF hentet for få dager siden inn unggutten Pontus Finstad, men trenerveteranen Johansen vet at mye gjenstår på spillerfronten før man eventuelt kan snakke om gullkamp.

– Det er en forutsetning (for suksess) at vi lykkes med å erstatte de spillerne som har forsvunnet, og at vi lykkes med å hente inn nye. Vi må forsterke. Det er en prosess som pågår, men vi har en jobb å gjøre der. Vi ønsker å re-signere alle dem som er på utgående. Vi vil stable et slagkraftig lag på beina, og det er ikke en «walk in the park» å hente gode spillere inn, sier Johansen.

Der støttes han av Martin Røymark.

– Først og fremst er det viktig å re-signere den stammen vi har hatt. Vi har hatt den beste norske stammen av alle lag. Det har gjort at vi har vært oppi toppen. Så det er det viktigste for klubben først. Klarer man å krydre med gode importer i tillegg, vil vi være helt der oppe, sier VIF-profilen.

Asker  20190313.
Vålerengas Martin Røymark under kvartfinalen i NM-sluttspillet mellom Manglerud Star og Vålerenga i Manglerudhallen.
Vålerenga vant kampen 5-1
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tyskland-proff Mathis Olimb har vært nevnt som en mulig forsterkning. Svenske medier og Nitten.no nevner dessuten SHL-spilleren Victor Backman som en interessant mann for VIF.

– Ingenting er klart angående Backman. Men det er ingen tvil om at han er en god spiller, sier Roy Johansen, som henviser til sportssjef Frikk Juell rundt øvrige spørsmål om spillerlogistikken. Juell har imidlertid ikke besvart Dagsavisens henvendelser i saken.

For øyeblikket konsentrerer Johansen seg mest om å holde spillerne i god form før juli-pausen.

– Vi er i gang med treningen for neste sesong. Vi trener hver dag, og har mange av øktene våre på Jordal. I dag har vi gjennomført løpetester. Vi kommer til å rulle på med daglige treninger fram mot slutten av juni. Vi kjører tester før vi går ut i ferie og like etter ferien. Den er over 26. juli, da går vi på is igjen. Eller, ferie er det jo ikke – spillerne får egentreningsprogram som skal følges i juli, sier VIF-treneren.

TV-serien Iskrigerne hjelper Vålerenga

Vålerenga jobber også med treningskamp-kabalen for oppkjøringsperioden.

– Vi planlegger treningskamper i Norge, men har også noen planer om å spille noen kamper utenlands. Vi får se litt hvordan ting blir. Vi må få oss noen kamper i august, sier Johansen.

Kommende uke kjøres en ny sesong i gang av TV-serien «Iskrigerne». Der får seerne bli med på innsiden av VIFs hockeymiljø.

– Jeg tror det kan ha mye å si for klubben og interessen. Folk som kanskje ikke er helt «inne» i hockeyen får bli med på innsiden og se hvordan livet i en hockeygarderobe er. Det er nok en helt ny verden for mange. For min del er det derimot ingenting som er mer normalt. Jeg har gått inn i en hockeygarderobe hele livet, sier Martin Røymark humrende.

– Jeg tror den serien betyr veldig mye for Vålerenga. Den gjør oss bedre på mange måter, for eksempel på det kommersielle plan. Vi lærer oss å håndtere mediebildet. Og vi tenker ikke på kameraene, det er «business as usual» uansett. Serien er positiv for klubben, sier VIF-trener Johansen, som tror Vålerenga og resten av hockeyklubbene i Norge ser fram mot neste sesong med stor optimisme. Det er mye sult etter å spille igjen, etter at koronaviruset og dets påfølgende restriksjoner ødela forrige sesong av Fjordkraft-ligaen.

– Det blir bra med liv og røre igjen, og at vi kan få publikum på nye Jordal. Det er viktig for oss, kommenterer Johansen.

Mer fra Dagsavisen