Ishockey

Nytt Zuccarello-mål da Wild utklasset Sharks

For andre gang på to dager vant Minnesota Wild over San Jose Sharks, denne gangen med hele 5–2. Mats Zuccarello sto for ett mål og en assist.

Nordmannen scoret sitt tiende mål for sesongen – og det fjerde på tre kamper – etter 14.35 i første periode. Kampen ble spilt i St. Paul lørdag kveld lokal tid.

I overtallsspill sto han perfekt plassert foran buret og kunne enkelt sette pucken bak Sharks-målvakt Martin Jones da pasningen kom fra hans svenske lagkamerat Marcus Johansson. Også Ryan Hartman ble kreditert med assist.

Spilte 15 minutter

Som i Wilds 3-2-seier fredag var det bortelaget Sharks som kom best i gang. Brent Burns sørget for kampens første mål etter 12.02 i første periode – før Zuccarello sørget for utligning. Nordmannen fikk til sammen drøyt 15 minutter på isen lørdag.

Også Joel Eriksson Ek, Zach Parise, Kirill Kaprizov og Nico Sturm scoret for Minnesota Wild. På Kaprizovs mål sto Zuccarello for den målgivende pasningen. Nordmannen har dermed 17 assists denne sesongen.

Med drøyt to minutter igjen av kampen lørdag scoret Joel Kellman for Sharks, men det hindret ikke laget fra å bli utklasset av Wild.

Minnesota Wild har 57 poeng og ligger på tredjeplass i den vestlige avdelingen i NHL. Colorado Avalanche leder med 64 poeng, foran Vegas Golden Knights med 62 poeng.

Tangerte rekord

De fire beste lagene går videre til sluttspillet når grunnserien er ferdigspilt. På plassen bak Wild ligger Arizona Coyotes med 45 poeng, dog med to kamper mer spilt.

For San Jose Sharks’ Patrick Marleau var kampen lørdag spesiell. Dette var hans NHL-kamp nummer 1.767, og med det tangerer han Gordie Howes rekord i den nordamerikanske hockeyligaen.

Mellom 1946 og 1980 spilte canadiske Howe 26 sesonger i NHL. Han døde i 2016, 88 år gammel.