Ishockey

Lysenstøens avgang gir også MS muligheter

– En fin anledning til å ta en kikk på hele klubben, sier styreleder Birger Vestby.

Plutselig var også André Lysenstøen ute av dansen på Manglerud. Nå starter jobben med å finne erstatterens erstatter, og klubben vil gå grundig til verks.

Tidlig i januar var det over og ut for David Livingston i sjefsstolen på Manglerud. Etter totalt ti sesonger med klubben ble det et brått, og litt stygt brudd. Etter måneder med advokater og beskyldninger kom imidlertid klubben og Livingston til en enighet som begge kunne leve med.

I mellomtiden hadde André Lysenstøen blitt flytta opp fra assistenttrener til hovedtrener.

Men den nye sjefen fikk aldri lede de gule og grønne i kamp. I stedet for ble det en haug av tunge treninger, der han blant annet i en lengre periode måtte trene tre grupper med ni spillere i hver, etter hverandre.

Gikk fort

Fredag kom beskjeden om at Lysenstøen også forlater klubben, for å overta som sportssjef i Narvik.

Dette skal ha skjedd veldig fort, og som Lysenstøen selv sier.

– Ingen fikk heads up. Det gikk fort, og var få som visste det. Med respekt for alle, skriver han til Dagsavisen.

Også styreleder i Manglerud Star, Birger Vestby ble tatt litt på senga.

– Jeg er jo overraska over at det slutta så brått. Det ble jeg. Men vi skjønte det, og hørte det litt på tonefallet og slikt; ting ikke var optimalt. Men at det ble Narvik var det ingen av oss som visste før det ble gitt beskjed. Det er heldigvis ingen av oss som er uerstattelige, sier han på telefon til Dagsavisen.

Jeg ble overraska, men ikke sjokkert

—  Birger Vestby, styreleder Manglerud Star

Klubben hadde gitt tydelige signaler på at de ønsket å gi Lysenstøen muligheten. Men hovedpersonen selv ønsket seg altså videre.

– Det er jo sportssjef han ønsker å være, sier Vestby.

– Klubben er nullstilt

Styrelederen er likevel klar på at dette kan være en god ting for Manglerud Star, og velger å se positivt på hele situasjonen.

– Fordelen her nå er at klubben er nullstilt. Det er en fin anledning til å se på helheten av klubben, og diskutere hvilken profil vi ønsker videre. Det føler jeg man har tid til nå. Jeg satser på at vi har en ny trener på plass i løpet av en måned, men det kan også ta lengre tid, forklarer Vestby, som utover dette ikke kan si mye om konkrete personer, eller hvilke typer de er på utkikk etter.

Styreleder i Manglerud Star, Birger Vestby.

Noe av det han sier at klubben nå ser på er for eksempel å flytte treningene til formiddagene, som et ledd i å profesjonalisere klubben. Dette ryktet ble bekreftet av spillere i klubben mandag. Men samtidig ryktes det også at spillerne vil måtte gå ned i lønn.

Vi vil komme tilbake til denne saken senere. Men det er i hvert fall klart at det diskuteres i kontorene på Manglerud om hvordan den nye hverdagen vil bli, og alt dette vil også spille inn når klubben nå skal velge fanebæreren for prosjektet i tiden framover. Tirsdag skal klubben avholde sitt årsmøte, og man vil kanskje bli klokere etter dette.

Sentrale spillere ryktes vekk

I skrivende stund er det også mye usikkerhet rundt flere av spillerne. Både Pontus Finstad og Håkon Nilsen ryktes vekk, og dette kan gi utslag for hvilke økonomiske rammer MS vil få den kommende sesongen.

Styreleder Vestby er uansett klar på at de nå vil ta seg god tid, og være grundige i arbeidet med å finne den riktige personen som kan bære fanen for den nye tida i MS.

– Det er det sportslige utvalget som skal komme opp med en liste, og den jobben er allerede i gang. Vi sitter ikke i ro, slår han fast.

I utvalget som skal komme opp med kandidater sitter blant andre MS-backen Mats Trygg. Han kunne i seg selv vært en kandidat til jobben, men de foreløpige rapportene sier at veteranen, som fyller 45 i juni, sikter seg inn på nok en sesong som spiller i den grønne drakta.

Mer fra Dagsavisen