Ishockey

Narvik engasjerer kjent advokat i kampen om eliteseriespill

Tidligere ishockeypresident Per Arne Flod skal jobbe for å holde Narvik i toppdivisjonen etter at klubben i forrige uke ble sendt ned til nivå to.

Nedrykket ble gjort besluttet over skrivebordet under et styremøte i Norges Ishockeyforbund.

Narviks daglig leder Cesilie Markussen sa til NTB etterpå at de ville engasjere advokat i arbeidet om fornyet eliteseriekontrakt. Mandag ble det klart at nordlendingene vil bruke Flod som juridisk rådgiver i ankesaken mot ishockeyforbundet.

Det var avisen Fremover som omtalte saken først. Flod var norsk ishockeypresident fra 1992 til 1995. Advokaten har god erfaring fra idrettsverdenen. Han reagerer på måten Narvik er blitt behandlet på.

– Narvik Hockey er blitt dømt ned etter et vedtak i forbundet – på tvers av anbefalingen fra Norsk Topphockey og administrasjonen i ishockeyforbundet, sier Flod til VG og legger til:

– Vi er vel det eneste landet i verden som har gjort det på denne måten. Det er besynderlig.

Styret i ishockeyforbundet valgte å holde fast ved ti lag i eliteserien neste sesong. Dermed rykker Narvik ned, mens Ringerike tar turen opp til øverste nivå. Avgjørelsen ble tatt etter at man ga opp håpet om å få fullført seriespillet før VM i mai.