Ishockey

Vålerenga mister sentral brikke til britisk hockey

Etter at hockeysesongen i forrige uke ble stoppet for godt her i Norge, er det flere norske spillere som nå frister lykken andre steder i Europa for å få kamptrening før hockey-VM i mai.

Vålerengas Sondre Olden er blant dem som har benyttet seg av muligheten til å spille hockey i utlandet, og skal ut sesongen spille for Sheffield Steelers i britisk ishockey. Det bekrefter den britiske klubben selv på sine hjemmesider.

– Sondre er en dynamisk offensiv spiller som virkelig kan endre kamper på egenhånd. Det skal bli godt å jobbe med han igjen, da han både var blant mine beste og ligaens beste spillere da jeg trente han i Zagreb, sier Steelers-trener Aaron Fox.

Olden spilte to sesonger i kroatiske Medvescak Zagreb i 2017/2018-sesongen, og 2018/2019-sesongen før han dro videre til Vienna Capitals i den østerrikske hovedstaden.

– Jeg gleder meg over å ha Sondre på plass til sluttspillet, og håper å kunne vise han at Sheffield er en fin plass å være og at han kan hjelpe oss å nå målet vårt i sluttspillet, fortsetter Fox.

Olden tatt ut i bruttotroppen til VM

Sondre Olden var blant de 30 som landslagssjef Petter Thoresen tok ut i bruttotroppen til VM, sammen med lagkompisene Tobias Johansen, Magnus Brekke Henriksen, Jørgen Karterud, Tobias Lindström, Thomas Olsen og Martin Røymark. I tillegg ble Manglerud Stars Håkon Nilsen også tatt ut i den foreløpige bruttotroppen.

Hockeyforbundet skriver på sine hjemmesider at deres nåværende plan er å starte treningssamlinger for aktuelle spillere etter påske. Det gjelder bare dem som er ferdig med klubbspill for sesongen, og da ikke spillere som feks Sondre Olden.

– Landslagsledelsen har jevnlige møter med IIHF for å få avklart protokollen for gjennomføringen av VM, herunder når alle lagene må være på plass i VM-byen. Samtidig har de nordiske landene jevnlige møter for å se på muligheter for kampavvikling før VM. Slik status er nå, synes dette vanskelig for oss å invitere til landskamper hjemme, i og med våre myndigheters reiserestriksjoner som ikke har unntak for toppidrettsutøvere, skriver forbundet som opplyser at de er i dialog med Lillehammer om å samle landslagstroppen der.

Steelers har også hentet landslagsmann Adrian Saxerud Danielsen, mens Coventyr Blaze har hentet Oilers-spiller Nicolai Bryhnisveen blant annet. Steelers første kamp i sluttspillet er mot Nottingham Panthers lørdag 3. april.

Mer fra Dagsavisen