Et fullsatt Jordal Amfi når Vålerenga og Lørenskog møtes denne sesongen. FOTO: AUDUN BRAASTAD/NTB SCANPIX

Ishockey øker publikumstallene igjen

Den knuser håndball og basketball og andre hallidretter. Ishockey er publikumsvinneren. Igjen.

I god tid før sluttspillet i ishockey starter, kan isens helter igjen bokføre en ny rekord. For første gang vil ishockeyligaen passere en halv million tilskuere. Og det skjer selv om verken Bergen eller Trondheim har lag i den øverste ligaen.

Mens håndballseriene sliter med publikumstall på rundt 700 tilskuere per kamp, nærmer ishockey seg 2.000. Foreløpig snitt i vinter ligger på 1.898 mot 1.734 i forrige sesong. Det er VG som har foretatt beregningene.

– Gledelig at flere folk vi se oss. Hockey er utvilsomt best på arenaen der man får nærhet til dramatikken, sier Vålerenga-trener Espen Knutsen, som opplever større interesse rundt laget sitt, tross sportslig nedtur.

Vålerenga har økt publikumssnittet med over 350 denne vinteren.

TV 2-serien «Iskrigerne» kan være en av årsakene uten at slikt er mulig måle. I går kveld var det en ny høytrykkskamp på Jordal Amfi mot Storhamar (kampen ikke ferdigspilt da denne avisen ble trykket).

Øker mest

Mens Stavanger Oilers er helt suverene på publikumsstoppen med over 4.000 i snitt, har den største veksten kommet i Hamar og Fredrikstad. Der har man prioritert fasilitetene for publikum. Folk skal få en opplevelse av å gå på hockeykamp.

Noen tror også at Norges eneste internasjonale stjerne, Mats Zuccarello Aasen, har økt den generelle interessen for ishockey.

– Jeg mener det fortsatt er et stort potensial for økt hockeyinteresse når arenaene blir bedre og det sportslige nivået øker, sa Zuccarello til Dagsavisen da vi snakket med ham sist han var hjemme i Oslo.

Stavanger-suksess

Det er suksessen til Stavanger Oilers i landets flotteste ishockeyhall som er den største årsaken til veksten. Nå venter Vålerenga utålmodig på at et ny Jordal Amfi kan gi tilsvarende effekt i Oslo. Men den nye hallen er fortsatt noen år unna.