Sport

IOC-presidenten kommer til Norge


BESØK: Den nye lederen av IOC (Den internasjonale olympiske komité), Thomas Bach, kommer til Norge i løpet av forsommeren.

I den forbindelse ønsker Norges Idrettsforbund å få til et møte mellom Bach og norske ungdomspolitikere og idrettsungdom.

- Vi er blitt utfordret på å komme med innspill til hvordan IOC kan endre og fornye seg. IOC har 204 medlemsland og er større enn FN. De vil få mange innspill. Men som arrangør av ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 har vi en ekstra sterk stemme, sa idrettspresident Børre Rognlien etter gårsdagens styremøte i NIF.

IOC har satt i gang et prosjekt «Olympic Agenda 2020» med fokus på hvordan organisasjonen kan fornye seg. De ønsker innspill på tre hovedområder: Bærekraft, omdømme og ungdom.

- Det er et stort tema og verden er mangfoldig med store kulturforskjeller. Det er mange ønsker, økonomier og styresett. Alle tenker ikke som i Norge, Men dette er en del av Thomas Bachs program som han ønsker å få fart i. Vi har fått en svarfrist til 15. april, vi trenger nok litt lenger tid, sier Børre Rognlien. Bach ble valgt til ny IOC-leder i fjor høst og lekene i Sotsji var hans første i den posisjonen. Norgesbesøket kan bli i månedsskiftet mai/juni.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen