IOC-president Bach: – Avgjørelse innen fire uker, OL kan bli utsatt

IOC-sjef Thomas Bach sier at det blir tatt en OL-avgjørelse innen fire uker og legger til at det kan bli aktuelt å utsette lekene.

Den internasjonale olympiske komité er under press siden flere og flere tar til ordet for at det ikke kan arrangeres noe OL i sommer slik situasjonen med en

Så sent som lørdag ytret Bach at han fortsatt vil at OL skal gå som planlagt. Det uttalte han i et tysk radiointervju.

– En kansellering ville ødelagt den olympiske drømmen til 11.000 idrettsfolk fra 206 nasjoner. Kansellering ville vært den minst rettferdige løsningen, sa Bach i intervjuet.

IOC-toppen mener at det vil være altfor komplisert å utsette et OL og at det ikke kan sammenlignes med å utsette for eksempel en fotballkamp.

Søndag var tonen en annen. Da var ikke tyskeren Bach, den tidligere olympiske mesteren i fekting fra 1976, like bastant på at lekene kan gå som planlagt i tidsrommet 24. juli til 9. august.

Les også: Ber politiet om assistanse for å stoppe fotballtreninger

Gjør som Uefa

Bach landsmann, Tysklands idrettspresident Jürgen Kessing, mener at IOC burde gjøre som Det europeiske fotballforbundet (Uefa), som tirsdag besluttet å utsette EM i fotball ett år.

– Jeg skulle ønske at de fulgte eksempelet fra fotballen og i likhet med EM også utsette OL i Tokyo med ett år, sa Kessing til DPA.

Det forslaget støttes av USAs svømmesjef Tim Hinchey.

– En løsning som gir en klar vei framover og lar alle utøvere forberede seg for et trygt og vellykket OL i 2021, skriver Hinchey i et åpent brev til USAs olympiske komité.

Brasils olympiske komité og USAs friidrettsforbund har også tatt til ordet for en utsettelse.

Tomme gater og torg: Vi skal holde oss hjemme. ingen vet hvor lenge (+)

NIF snudde

Også Norges idrettsforbund (NIF) har nå bedt om at OL ikke gjennomføres før koronapandemien er under kontroll. Det ble gjort klart i et brev fra NIF til nettopp IOC-president Thomas Bach fredag.

– På bakgrunn av den høyst uavklarte situasjonen i Norge og i store deler av verden for øvrig er det verken forsvarlig eller ønskelig å sende norske utøvere til OL eller Paralympics i Tokyo til 2020 før verdenssamfunnet har lagt denne pandemien bak seg, skrev den norske idrettspresidenten Berit Kjøll fredag.

NIF støttet tidligere Bach i håpet om å gjennomføre OL, noe som førte til kritikk fra blant andre Johan Kaggestad.

Bach planlegger fortsatt at sommer-OL i Tokyo settes i gang 24. juli, men insisterte torsdag på at det fortsatt er for tidlig med en endelig avgjørelse.

Samleside: Alt du trenger å vite om korona