Sport

Internsajonal friidrett på Lambertseter

Ikke bare Bislett Games det handler om av store friidrettsstevner i Oslo i år. Tirsdag er det "Clean Air Games" på Lambertseter.

Dette stevnet med fokus på bærekraft og toppidrett, samler en rekke interesasante navn.

Mandag ettermiddag  innledes lekene med et miljøseminar på Oslo Fredssenter med blant andre Johann Olav Koss som en av innlederne.

Tirsdag er det sportslige i fokus.

Her er et sammendrag av innholdet:

Dobbelt verdensmester på 110 meter hekk Colin Jackson kommer.

4x100 meter stafett for kvinner og menn med Norge, Finland, Danmark, Polen, USA og Sverige.

EM-sekser Eivind Henriksen skal prøve å ta den norske rekorden i slegge tilbake til Lambertseter etter å ha slått rekorden fra i fjor i Berlin.

Lene Retzius satte norsk rekord i stav i fjor. Kan hun overgå bragden i år?

Diskoskaster Ola Stunes Isene kommer fra EM-finale i fjor og tidlig årsbeste i verden i år. Kan han følge opp sin utrolige sesongåpning på 67,78 mot sterk konkurranse? Isene har vært stabil på gode lengder de siste konkurransene.

Norges raskeste mann Jonathan Quarcoo prøver seg på 300 meter. Kan han nærme seg Karsten Warholms norske rekord på den spennende distansen?

Verdens beste junior innendørs i vinter Pål Haugen Lillefosse får med seg Eirik Dolve og Simen Guttormsen i stav. De møter blant andre franske Axel Chapelle med råsterke 5,88 i vinter.

Og tikjemper Martin Roe prøver seg denne kvelden på en trekamp.

Det er Lambertseter IF som arrangerer stevnet, som er et stort løft for klubben.

Stedet er altså Lambertseter stadion og stevnet åpnes av byrådsleder Raymond Johansen klokka 18.00. Hele programmet finner du her;

I neste uke er det klart for Bislett Games torsdag 13. juni.

Mer fra Dagsavisen