Innbytter Ødegaard bidro til kruttsterk Arsenal-seier

Martin Ødegaard ble byttet inn like før pause og bidro offensivt da Arsenal tok en meget solid 3-1-seier mot Leicester i Premier League søndag.

Leicester jakter en plass i mesterligaen neste sesong og åpnet scoringsballet hjemme mot Arsenal med et lekkert soloraid signert Youri Tielemans. Belgieren snappet ballen på midtbanen og tok den med seg hele veien til nettmaskene før det var spilt sju minutter.

Bortelaget utlignet så ved pannebrasken til David Luiz etter et presist innlegg fra Willian og tente fyr på kampen igjen.

Like før pause måtte Emile Smith-Rowe ut med skade, og Ødegaard kom innpå.

Før dommeren rakk å blåse av omgangen, lagde Wilfred Ndidi noe klønete straffe med hånden. Alexandre Lacazette satte kontrollert inn 2-1.

Tidlig i 2. omgang snappet bortelaget opp ballen på midtbanen og vartet opp med en kontring i verdensklasse. Ødegaard sendte ballen lekkert til hjørnet av boksen, og Willian og Pépé sørget sammen for 3-1.

Seieren løftet Arsenal til 9.-plass i Premier League og satte skikkelig fyr på topp fire-striden.

Innbytter Ødegaard

Tielemans snappet ballen på midtbanen og satte på turboen mot Arsenal-målet seks minutter inn i oppgjøret. Belgieren fant ingen gode pasningsalternativer, så da tok han saken i egne hender og rundet både Granit Xhaka og Luiz, før han banket ballen i mål fra skrått hold.

Samme mann var involvert i en mulig straffesituasjon da Nicolas Pépé gikk i bakken minutter senere, men VAR-bussen dømte frispark for en forseelse fra Ndidi utenfor boksen like før.

Arsenal presset på for utligning, men traff ikke på pasningene sine i 1. omgang. Men seks minutter før pause satt den endelig for bortelaget. Luiz raget høyest da Willian la ballen perfekt til rette foran mål, og brasilianeren stanget inn utligningen.

Sterk borteseier

Kort tid etter Ødegaards innhopp lå ballen i nettet bak Kasper Schmeichel på ny. Ndidis forsøk på å klarere Pépés skudd med hånden ga ikke dommeren mye annet valg enn å peke på krittmerket.

Lacazette gjorde ingen feil fra 11 meter og sendte bortelaget i ledelsen før 2. omgang ble sparket i gang.

Vondt ble til verre for Leicester da Harvey Barnes måtte bæres ut på båre like etter hvilen.

Begge lag fortsatte å presse på for mål, og det tok ikke lang tid før den danske sisteskansen til Leicester måtte plukke ballen ut av nettet igjen.

Arsenal snappet ballen på midtbanen, og Pépé satte fart langs kanten. Franskmannen sendte ballen videre til Ødegaard, som ventet akkurat lenge nok før han avleverte kula til Willian. Brasilianeren sendte ballen på tvers til Pépé, som enkelt satte inn 3-1.